Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Семейството на мъж в мозъчна смърт дари органите му за трансплантация

Семейството на мъж в мозъчна смърт дари органите му за трансплантация

Семейството на 61-годишен мъж в мозъчна смърт дари органите му за трансплантация. Починалият е българин, живеещ в Австрия, който бил на почивка в Бургас със съпругата си. За съжаление, мъжът получава мозъчен кръвоизлив и изпада в състояние на мозъчна смърт. Съпругата му взема решението да подаде ръка на хора в нужда, дарявайки органите му. Сега бъбреците и черния му дроб ще помогнат на други да заживеят пълноценно отново.

Семейството на 61-годишен мъж в мозъчна смърт дари органите му за трансплантация. Починалият е българин, живеещ в Австрия, който бил на почивка в Бургас със съпругата си. За съжаление, мъжът получава мозъчен кръвоизлив и изпада в състояние на мозъчна смърт. Съпругата му взема решението да подаде ръка на хора в нужда, дарявайки органите му. Сега бъбреците и черния му дроб ще помогнат на други да заживеят пълноценно отново.

61-годишният мъж постъпва в Реанимацията на бургаската МБАЛ във вторник, с диагноза  мозъчен кръвоизлив. Вчера по обяд направените изследвания доказват мозъчна смърт и семейството  дава съгласие за донорство.

Органите са експлантирани рано тази сутрин и са отнесени в столицата, където Изпълнителната агенция по трансплантации ще се погрижи за тях. В момента се правят имунологични тестове за съвместимост и се търсят подходящи рецепиенти за бъбреците и черния дроб.

Понеже времето за трансплантация на черния дроб е най-кратко, той ще бъде трансплантиран първи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега