Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Семир Абумелих: В Родилно отделение и Неонатология са взети крути мерки

Семир Абумелих: В Родилно отделение и Неонатология са взети крути мерки

Усилено се работи в бургаската университетска многопрофилна болница „Дева Мария“ за осигуряване на свръх условия за сигурност на персонал и на пациенти. „Уверявам нашите родилки, да не се притесняват за себе си, нито за децата си. В Родилното отделение и Неонатология са взети крути мерки“. Това обяви в живо включване във фейсбук собственикът Семир Абумелих.

Усилено се работи в бургаската университетска многопрофилна олница „Дева Мария“ за осигуряване на свръх условия за сигурност на персонал и на пациенти. „Уверявам нашите родилки, да не се притесняват за себе си, нито за децата си. В Родилното отделение и Неонатологията са взети крути мерки“. Това обяви в живо включване във фейсбук собственикът Семир Абумелих.Както вчера Ви информирахме лечебното заведение въведе драконови мерки с цел избягване на заразяване с COVID-19.Болницата монтира павилионна система, в която обособи кабинет за първоначален филтър. През него ще минава абсолютно всеки, който желае да влезе на нейната територия, а лекар ще преценява дали пациент или служител има признаци на заразяване с Covid-19. При съмнение болният ще бъде отделен от общия поток с цел избягване пренасянето на евентуална зараза. Мярката е взета като част от противоепидемичния план на ръководството на УМБАЛ „Дева Мария“, чиято цел е болницата да остане зона, свободна от коронавирус.„Вече втори ден работим усилено да осигурим свръх условия за сигурност на персонала и на пациенти, които постъпват в УМБАЛ „Дева Мария”. За тази цел изведохме и една част от Спешното отделение, направихме един санитарен филтър, който ще бъде обособен с термокамера, с персонал и оборудване, за да можем още от началото при входа на влизането в болницата да проверяваме и персонала, и пациентите. В случай, че има някакво съмнение за коронавирус да можем да вземем съответните мерки, така както са дадени от Националния и Местния щаб. Това мисля, че е изключително полезно специално за нашия персонал, защото хората тук си прекарват деня и всеки е притеснен. А такъв вид мерки дават сигурност на хората, че работното място е обезопасено", коментира Семир Абумелих.

Публикувахте от Семир Абумелих в Вторник, 24 март 2020 г.
Той коментира, че вече са осигурени предпазни маски и дрехи за всички работещи в болницата."Маски ни даде държавата. Имаме очила, закупихме и допълнително предпазни средства. Едновременно обаче, съобразявайки се с това, че ние не сме по-различни от останалите, сме отделили целия терапевтичен етаж в пълна готовност за коронавирус. Ако се случи случката можем да отделим 7 реанимационни легла и 45 отделни легла, където да изолираме хората. Мисля, че по този начин влизаме в концепцията и на Националния щаб, както и в различни световни концепции“, допълни Абумелих.По думите му сега не е времето на делене.„Няма и не е правилно да се делим на частни, държавни и общински болници. Това няма никакво значение! Има значение само едно – задачата, която стои пред нас“. Той увери националния щаб, че УМБАЛ „Дева Мария” е в пълна готовност да съдейства за борбата с пандемията. „Ако имате нужда от нещо, ние сме насреща. Животът продължава! Коронавирусът ще приключи рано или късно. Дайте да мислим за по-нататък.", завършва своето видеообръщение Абумелих.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега