Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Шест публични сгради в Поморие ще бъдат изцяло санирани

Шест публични сгради в Поморие ще бъдат изцяло санирани

Община Поморие официално подаде проектните си предложения за финансиране на мерки за внедряване на енергийна ефективност на шест публични сгради в Поморие. Това са сградите на ОУ „Христо Ботев”, на СОУ „Иван Вазов” (начален курс, вкл. физкултурния салон); на РУП и РСПБЗН, на Историческия музей и на общинската администрация. Финансирането се осигурява безвъзмездно от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020, по която Поморие е един от 28-те български града, които имат възможност да кандидатстват.

Община Поморие официално подаде проектните си предложения зафинансиране на мерки за внедряване на енергийна ефективност на шест публичнисгради в Поморие. Това са сградите на ОУ „Христо Ботев”, на СОУ „Иван Вазов”(начален курс, вкл. физкултурния салон); на РУП и РСПБЗН, на Историческия музей и на общинската администрация.Финансирането се осигурява безвъзмездно от Оперативна програма „Региони врастеж” 2014-2020, по която Поморие е един от 28-те български града, които иматвъзможност да кандидатстват.

Изпълнението на заложените в проектните предложение дейностище допринесе за намаляване на разходите за енергия, осигуряване на по-доброкачество на въздуха, условия за живот и работна среда и подобряване наексплоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградите.Предвидените по проекта мерки за енергийна ефективност ще се изпълняват възоснова на обследване за енергийна ефективност на съответната сграда, което щедоказва, че приложените мерки ще доведат до нормативно изискваните нива наенергийна ефективност - най-малко клас на енергопотребление „С“.

Поради предварително извършените технически и конструктивниобследвания на сградите, Община Поморие вече има готовност да стартира ипроцедурите за избор на изпълнител на строително-ремонтните дейности, коетозначително ще съкрати сроковете за изпълнение на предписаните мерки заенергийна ефективност.  На всяка от изброените сгради ще бъде сменена дограмата, щесе положи система за топлоизолация на фасадните части, осветлението ще се сменис енергоспестяващо, ще бъдат ремонтирани покривите, а на физкултурния салон научилище „Иван Вазов” ще бъде направен и конструктивен ремонт за укрепване насградата.

„Както за жилищните блокове, така и за публичните сгради еот изключително голямо значение тяхното енергийно обновяване. Публичните сградипосрещат и обслужват жителите на нашата община, а новата обстановка, не само щенамали разходите ни за ел. енергия, но ще направи сградите по-уютни иприветливи”, коментира кметът Иван Алексиев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега