Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сградата на културния клуб в Бургас пред завършване

Сградата на културния клуб в Бургас пред завършване

Дейците на културата, науката и бизнеса в Бургас ще разполагат с площ от 700 кв.м. за отдих и срещи, за всякакви дейности, свързани с техните сфери на реализация.

Дейцитена културата, науката и бизнеса в Бургас ще разполагат с площ от  700 кв.м. за отдих и срещи, за всякаквидейности, свързани с техните сфери на реализация. Реконструкцията на сградатана ул. „Княз Александър Батенберг” 28,  вкоято ще се помещава бургаският бизнес инкубатор за културни цели, е предзавършване. Финансирането за възстановяване на един от значимите архитектурнипаметници на Стария Бургас бе осигурено по програма „Красива България”.

Бъдещияткултурен инкубатор на Бургас се намира в Морската градина срещу входа наЦентралния плаж. Сградата е част от „архитектурен ансамбъл ул. Княз Батенберг –ул. Филип Кутев”, който е от „местно значение”. Построена около 1900 г. катожилище на богат гръцки търговец, през 90-те години на миналия век къщатаопустява и започва да се руши. Проектътцели да укрепи, реставрира, адаптира и социализира недвижимата културнаценност. 

За месеците от началото нагодината са реставрирани фасадите, автентичните дограми и елементиот интериора и екстериора на архитектурния паметник. Конструкцията на сградатае укрепена, подменени са покривната конструкция и покритие, изградени са новиинсталации, санитарни възли, поставени са съвременни подови и таванни покрития,осигурени са дори енергийна ефективност и достъп за хора с увреждания.

Новотофункционално разпределение на сградата включва обособяването  на рекреационно пространство, архивнопомещение, 9 офиса, 3 зали - конферентна, мултимедийна и презентационна, кактои  интерактивно изложбено пространство.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега