Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Синоптик: Захлаждане ще има, но не се очаква сняг през първите десетина дни на ноември

Синоптик: Захлаждане ще има, но не се очаква сняг през първите десетина дни на ноември

За сметка на това предстоят валежи от дъжд и понижение на температурите в края на седмицата.

"Поне засега не се вижда през първите десетина дни на ноември да има толкова ниски температури, че да вали сняг". Това прогнозира синоптикът от НИМХ Красимир Стоев, предава БНР по информация на БГНЕС. По думите му, след преминалия в неделя студен атмосферен фронт, днес от запад започва подобряване на времето.

"Настъпва и промяна в общата атмосферна циркулация над Европа, увеличава се динамиката на атмосферните процеси и над Балканския полуостров, така че през тази седмица времето и в нашата страна ще бъде доста динамично и променливо. Валежи ще има във вторник в източните и в южните райони", коментира още Стоев. През седмицата на много места ще превали. Есента обаче не е приключила.

„Метеорологичната зима не се задава за тази седмица. Това е 100% сигурно, въпреки че в края на седмицата температурите, с нахлуването на още една порция по-студен въздух ще се понижат и в повечето райони максималните ще бъдат между 10 и 15 градуса, но това са характерни температури за средата на есента. Астрономичната зима ще започне през декември, а поне засега, от предварителните анализи, които използваме за изработката на месечните метеорологични прогнози, не се вижда през първите десетина дни на ноември да има толкова ниски температури, че да вали сняг. Така че продължаваме с есенния тип циркулация“, посочи той.

"Българската поговорка гласи: "Свети Димитър зима носи, а Свети Георги - лято". Зимата няма да дойде със сигурност този понеделник, когато се отбелязва празникът. Тези поверия от народната метеорология, не че няма някаква истина в тях, но трябва да се има предвид все пак, че Димитровден по стария календар не е бил на 26 октомври", коментира още Красимир Стоев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега