Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Синята зона в Бургас порасна с три нови зони

Синята зона в Бургас порасна с три нови зони

В допълнение на това бе решено и за въвеждане на мярка, която до момента не е прилагана в платеното паркиране в Бургас, а именно свръхнатоварени участъци от синята зона през летния сезон да преминават в режим зелена зона и обратно.

Общински съвет прие поредното разширяване на Синята зона с три нови зони -  ул. „Одрин“, бул. „Сан Стефано“ и ул. „Уилям Гладстон“; бул. „Сан Стефано“, бул. „Стефан Стамболов“, ул. „Дунав“ и бул. „Демокрация“, както и  бул. „Демокрация“, ул. „Копривщица“, ул. „24-ти Черноморски пехотен полк“ и ул. „Константин Величков“. 

В допълнение на това бе решено и за въвеждане на мярка, която до момента не е прилагана в платеното паркиране в Бургас, а именно свръхнатоварени участъци от синята зона през летния сезон да преминават в режим зелена зона и обратно. За пилотния проект през 2021 г. ще бъдат включени следните улици:
- Бул. „Демокрация“, между ул. „Войнишка“ и ул. „Цар Симеон I“;
- Ул. „Княз Ал. Батенберг“;
- Ул. „Филип Кутев“;
- Ул. „Антим I“, между ул. „Булаир“ и ул. „Филип Кутев“;
- Ул. „Емил де Лавеле“, между ул. „Булаир“ и ул. „Филип Кутев“;
- Ул. „Славянска“, между ул. „Булаир“ и ул. „Филип Кутев“;
- Ул. „Крали Марко“, между ул. „Булаир“ и ул. „Филип Кутев“;
- Ул. „Морска“, между ул. „Булаир“ и ул. „Филип Кутев“;
- Ул. „Цар Симеон I“, между ул. „Булаир“ и ул. „Княз Ал. Батенберг“;
- Паркинг (бивша Фрегата); 

Предложението бе прието с 35 гласа "За", 1 глас  "Против" и 14 гласа "Въздържал се".

По време на обсъжданията на точката коментар по темата направи общинският съветник Стоян Грозев, който изтъкна, че спиране на презастрояването на тези райони е по-добра стъпка, вместо целият град да се направи на една голяма зона. Въвеждането на тази платена зона донякъде регулира паркирането, но това се отнася само за ЦГЧ, не навлизането ѝ в комплексите, завърши Грозев. 

Пренеров от ГЕРБ коментира, че е генерално за Синята зона в Бургас. Припомни, че до 2007-ма в Бургас цареше безпорядък с паркирането. "Не е най-съвършеното нещо, но това е начина. Дайте да гледаме на нещата по европейски и да не забравяме това, което беше преди 15 години - объркан, хаотичен безпорядък."

"Когато говорим за "европейски", стига да се разходим само във "Възраждане", за да видим за какви разбити улици става дума, а там е Синя зона от поне 2-3 години. Нека първо да си направим улиците, инфраструктурата и тогава да си правим зоната.  За какъв ред говорим в центъра. Нелогично е хората да плащат за зона, която не се вижда че е зона, защото улицата е разбита", контрира общинският съветник от ДБГ Манол Тодоров и поиска процедурно предложение проектът да се гласува параграф по параграф. Предложението му обаче не бе прието. 

Живко Табаков от ДБГ изрази позицията си, че подкрепя смесената зона покрай крайбрежната алея, защото ще се предоставят равни условия на бизнеса на Северния и Централния плаж. По думите му обаче, той се противопоставя на разширяването на синята зона, като подчерта че не приема доводите, защото ефектът на доминото за платеното паркиране не може да бъде спрян по този начин. Калояна Живкова подчерта, че предложението за разширяването на платеното паркиране идва от живущите в тези райони, които са внесли подписка и настояват да се разреши проблема по този начин.

Припомняме, че според докладната предвидената зона с комбиниран режим ще даде възможност за периода от 1 май до 30 септември за всяка текуща година, обособените и изрично посочени участъци да преминават от реда и условията на синя зона в зелена зона.Този режим се предвижда като подходящ вариант за непрекъснато регулиране на участъци, които са натоварени целогодишно и изискват постоянен контрол поради интензивния трафик, ограничените места за паркиране и липсата на друг подходящ начин за организиране на безопасното и непрекъснато ползване на всички елементи от пътното платно в засегнатите участъци.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега