Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Слабо повишение на радиоактивността в Северна Европа

Слабо повишение на радиоактивността в Северна Европа

То е било регистрирано в началото на седмицата във Финландия, Швеция и Норвегия и се дължи на човешка дейност, уточняват от института.

Леко повишение на радиоактивността е било регистрирано в Северна Европа, предава Франс прес. Повишението е безвредно за хората. Според нидерландския Национален институт за обществено здраве и защита на околната среда, повишението идва от източник в Западна Русия, предава БНР

То е било регистрирано в началото на седмицата във Финландия, Швеция и Норвегия и се дължи на човешка дейност, уточняват от института. По данни на Организацията на Договора за всеобхватна забрана на ядрените опити, изотопите Цезий-137, Цезий-134 и Рутений-103 „вероятно произхождат от дейност за граждански цели“.

В Туитър от организацията публикуват и карта, според която източникът на тази лека радиоактивност се намира в зона, обхваща южната 1/3 от Швеция, южните части на Финландия, Естония, Латвия и зона, обхващаща северозападната част на Русия, включително Санкт Петербург. В двете ядрени електроцентрали „Ленинградская“ и „Колская“, които работят в този район, нито е имало инциденти в този период, нито  са регистрирани емисии, надвишаващи контролните стойности, твърдят от ,,Росенергоатом".

От Франс прес  уточняват и че освен руски, в района има и финландски, и шведски атомни електроцентрали. Но данни за инцидент там също няма, а балтийските страни нямат атомни електроцентрали.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега