Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

След сигналите за жестокости в Буча: Обвинения във военни престъпления, Москва отрича

След сигналите за жестокости в Буча: Обвинения във военни престъпления, Москва отрича

Същевременно от посолството на Руската федерация у нас също обявиха разпространените кадри и видеа като провокация и манипулация от страна властите в Украйна.

Продължават острите световни реакции на сигналите за военни престъпления извършвани от руските военни в Украйна. Телата на десетки застреляни цивилни бяха открити след оттеглянето на руските войски от град Буча. Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия в извършването на геноцид в страната му. Така той определи случилото се в града. Съветът за сигурност на ООН ще разгледа случилото се в Буча на заседание във вторник, обяви в поредното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 39-го дня російського вторгнення в Україну.

«Я запрошую пані Меркель і пана Саркозі відвідати Бучу й побачити, до чого за 14 років призвела політика поступок Росії. Побачити на власні очі закатованих українців і українок. Хочу, щоб мене зрозуміли правильно. Ми не звинувачуємо Захід. Ми не звинувачуємо нікого, крім конкретних російських військових, які скоїли це проти наших людей. Окрім ще тих, хто віддавав їм накази. Але ми маємо право говорити про нерішучість». Звернення Володимира Зеленського наприкінці 39-го дня російського вторгнення в Україну.

Публикувахте от Офіс Президента України в Неделя, 3 април 2022 г.

Междувременно ЕС се готви да приеме допълнителни санкции срещу Москва на фона на съобщенията за жестокостите, извършени от руските войски при отстъплението им. По-рано председателят на Европейския съвет Шарл Мишел обеща да бъдат наложени още санкции срещу Москва, а британският външен министър Лиз Тръс заяви, че жестокостите трябва да бъдат разследвани като военни престъпления. 

Руското министерство на отбраната отхвърли обвиненията, като заяви, че кадрите и снимките, показващи мъртви тела в Буча, са "поредната провокация" от Киев. Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов заяви, че САЩ премълчават факта за артилерийския обстрел на Буча от украинските въоръжени сили, който би могъл да доведе до цивилни жертви и подчерта, че няма пострадали мирни жители, докато руските сили са контролирали Буча. 

Същевременно от посолството на Руската федерация у нас също обявиха разпространените кадри и видеа като провокация и манипулация от страна властите в Украйна. 

"Искаме специално да отбележим, че всички руски подразделения напълно напуснаха Буча още на 30 март, на следващия ден след преговорите между Русия и Украйна в Турция. Още повече, на 31 март кметът на гр.Буча Анатолий Федорук във видеобръщението потвърди, че в града няма руски военни, но даже не спомена за някакви разстреляни по улиците мирни жители с вързани ръце. 

Затова не ни учудва, че всички така наречени "свидетелства на престъпленията" в Буча се появиха само на 4-ти ден, когато в града пристигнаха сътрудници на СБУ и представители на украинските телевизии.", се казва в част от поста на посолството във Facebook.



🇧🇬 Министерството на отбраната на Руската Федерация опровергава обвиненията на киевския режим в уж убийството на мирните...

Публикувахте от Посольство России в Болгарии в Неделя, 3 април 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега