Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

След срещата между Радев и Борисов: По 1000 лева допълнително за медицинските лица

След срещата между Радев и Борисов: По 1000 лева допълнително за медицинските лица

Президентът напомни, че българските институции работят във форс мажор и трябва да проявяваме разбиране към техните усилия.

"България и светът преминават през тежко изпитание. То налага пълна мобилизация на материалните ресурси и моралните сили на обществото. 30 години българите се спасяват поединично, но тази смъртоносна епидемия, която покосява най-слабите и възрастните хора, напомня, че е време да осъзнаем необходимостта от гражданска отговорност и обществена солидарност". Това заяви президентът Румен Радев след среща с премиера Бойко Борисов.

Президентът напомни, че българските институции работят във форс мажор и трябва да проявяваме разбиране към техните усилия. "В интерес на всички ни е да изпълняваме стриктно ограничителните мерки и указанията на властите", допълни Радев, цитиран от БНТ.

Държавният глава напомни, че трябва да изразим своето уважение и подкрепа към българските лекари и медицински специалисти, върху които ляга основната тежест на тази битка. Борисов изрази подкрепата си към думите му.

"Най-спешното в момента е да можем да защитим лекарите, медицинските сестри, лаборантите, санитарите, всички, които работят в тази сфера, така че това, което обсъдихме и ще го обявим - по 1000 лв. на медицинско лице. Няма да ги делим на доктори, лекари и лаборанти. Всички, които са на първа линия и работят с коронавируса, ще получават по 1000 лв. на месец допълнително възнаграждение", каза на свой премиерът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега