Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Следващите няколко месеца са решаващи за десетилетие напред

Следващите няколко месеца са решаващи за десетилетие напред

Министър-председателят поиска подкрепата на българските евродепутати за договарянето на по-добри условия за страната ни през следващия програмен период

Министър-председателят ПламенОрешарски проведе среща с български депутати в Европейския парламент, за да гизапознае с приоритетите на новото правителство и да поиска подкрепата им задоговарянето на по-добри условия за България през следващия програмен период. 

Премиерът информираевродепутатите за проведената днес среща с генералния секретар на НАТО АндерсФог Расмусен и посочи, че в утрешните си разговори с председателя наЕвропейската комисия Жозе Барозу и с председателя на Европейския съвет Херманван Ромпой ще постави акцент върху еврофондовете – тяхното ускорено усвояванедо края на настоящия програмен период и подготовката за разговори с ЕК поспоразумението за предстоящите седем години. „Най-важната работа трябва да сесвърши през идващите няколко месеца, защото те определят бъдещето на странатани за десетилетие напред”, подчерта Пламен Орешарски. 

Той посочи, че спореданализите на служебното правителство, се очертават сериозни загуби приусвояването на евросредства. „Полагаме всички усилия, за да ги намалим”,категоричен беше премиерът, но страната ни трябва да усвои два пъти повечеспрямо предходни години, поясни той. 

Премиерът изтъкна, че занапредприоритетно ще се гледа на оперативните програми „Конкурентоспособност” и„Развитие на човешките ресурси”. Ще бъде променен и подходът по отношение наусвояването.

„В стремежа си да не загубим средства, администрацията по-малко сефокусираше върху ефективността от усвояването. Сега нашата цел ще бъде непросто да ги усвоим, а това да става с по-голям ефект върху развитието настраната ни”, подчерта министър-председателят. Той коментира предевродепутатите приетия вчера от правителството план със стабилизационни инеотложни мерки за подобряване на икономическата среда, социалното положение награжданите и укрепването на държавността.

Премиерът посочи, че включените внего мерки са със срок до края на годината, тъй като кабинетът работи придействащ бюджет, в който не могат да се правят големи размествания. Затовацелите сега са подкрепа на най-уязвимите социални групи чрез осигуряване надопълнителни средства за родителите на малки деца, семействата напървокласници, хората на минимална работна заплата, разширяване кръга на лицатас право на енергийни помощи и др.

Предстои изключително сериозна работа поотношение на цената на електроенергията, намаляването на административнататежест за бизнеса и подобряване функционалността на Българската банка заразвитие, за да се улесни достъпът на малкия бизнес до кредитен ресурс. Имамеамбициозни планове и по ускоряване на електронното правителство, подчертаминистър-председателят.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега