Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сливенската прокуратура задържа мъж и жена, обвинени в грабеж и отвличане

Сливенската прокуратура задържа мъж и жена, обвинени в грабеж и отвличане

Двамата държали в плен жертвата си в продължение на 32 часа, искали да му източат сметките.

Сливенската районнапрокуратуразадържа за 72 часа мъж и жена, съответно на 32 и 30 години, които са обвинени в грабеж и противозаконно лишаване от свобода на бургазлия. Държавното обвинение ще настоява за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" и за двамата. Искането е внесно, като предстои Районен съд – Сливен да насрочи заседанието си.

Диана К. и Станислав С. са привлечени като обвиняеми за това, че между 8-и и 10-и септември т.г., в град Сливен, са задържали като заложник бургазлия и през това време са му отнели два мобилни телефона и сумата от 200лв., като употребили за това сила. Според обвинителния акт, грабежът е придружен с телесни повреди.

Случаятбе оповестен днес по време на среща с медиите от Административния ръководителна Апелативна прокуратура Бургас г-н Любомир Петров, Заместникадминистративният ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас г-жа ЙовитаГригорова, Директорътна ОД на МВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов и Директорът на ОД на МВР– Сливен старши комисар Димитър Величков.

Петров съобщи, че пострадалият и обвиняемата се познават от началото на 2017 г.Запознали се онлайн, но първият им контакт на живо бил през август т.г. Между двамата възникнали интимниотношения. На 8-ми септември вечерта дошли в Бургас, при приятели на Диана К. Там потърпевшият бил вързан с миши опашки и бил подложен на побой. Заплашили го с набиване на кол и отрязване на пръстите с лозарска ножица.

Обвиняемите искали да се сдобият с достъп до банковите сметки на жертвата си и да източат парите по тях. След като са получили исканата информация, обвиняемите направили опитда извършат банков превод, но не успели, след което му отнели противозаконновсичко което притежавал.След 32 часа в плен, той бил качен в кола и е бил захвърлен в района на местността Карандила край Сливен.

Извършеното престъпление е било разкритоза по-малко от 24 часа, въпреки че пострадалият е подал жалба в Бургаскатаполиция, в която е посочил откровено неверни данни. Така полицаите са разкрили противоправнотодеяние, без да имат почти никаква информация, къде се е случило то и кои саизвършителите. По този повод прокурор Петров призова гражданите станали жертваили свидетелите на противоправни деяния да не заблуждават органите на реда всвоите показания.

Старшикомисар Величков уточни, че престъпното деяние е извършено в къща намиращо се вквартал "Комлука" в Сливен. Той съобщи, че обвиняемият Станислав С. имакриминални регистрации и осъдителни присъди за извършени от него кражби,грабежи и държане и разпространение на наркотици, като настоящото престъпнодеяние е извършено в изпитателен срок на наложена му осъдителна присъда.

Обвиняемата Диана К. е неосъждана, но съществуват данни, че тя употребява честонаркотични вещества.Старшикомисар Величков добави и, че по случая има и трето задържано лице по закона заМВР, като към момента се събират доказателства за установяване на неговатасъпричастност към случая.

Старшикомисар Калоянов съобщи, че след като е бил захвърлен пострадалият е успял да седобере до автомобила си и с него се е придвижил до град Бургас, където е подалжалба. Той добави, че са открити превръзките, с които пострадалият е билзавързан, маски, които са били използвани от обвиняемите, тиксо, с което е билаоблепена устата на пострадалия и много други веществени доказателства, като къммомента са назначени експертизи за установяване на ДНК по тях.

Наказаниетоза противозаконното лишаване от свобода е „лишаване от свобода“ от 3г. до 12г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега