Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Словесни сблъсъци в НС и за годишнината от гибелта на Гоце Делчев

Словесни сблъсъци в НС и за годишнината от гибелта на Гоце Делчев

Годишнината от гибелта на Гоце Делчев предизвика бурни полемики и размяна на реплики в парламента.

Депутатите отбелязаха 120-годишнината от смъртта на българския революционер Гоце Делчев.

В декларация от парламентарната трибуна Елисавета Белобрадова от ПП-ДБ заяви, че българското правителство не може повече да остава безразлично към гоненията, на които са подложени македонските българи.

"Вписването им в конституцията на Република Северна Македония и в останалите закони на страната, наравно с всички други народи е не просто задължително условие за начало на преговорите за членство за членство в Европейския съюз. Това е първа важна стъпка към реално равноправие на македонските българи, които трябва да бъдат напълно интегрирани в политическия, социалния, икономическия, културния живот на македонската държава. Нормални отношения между България и Република Северна Македония може да има след постигането на реално практическо равноправие на македонските българи с всички останали граждани на съседната, братска нам страна."

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов призова делото на Гоце Делчев да бъде продължено.

"Саможертвата е нещо хубаво и дава символ, който ние - недостойните потомци и наследници да следваме, но тя е нищо без продължение на делото на тези, които са загинали за България. Ако днес ние не продължим тяхното дело, ако не се борим за това, за което те са се борили - България да е свободна, независима, обединена държава - огън да гори България."

От ГЕРБ също отбелязаха, че редица български правителства са се опитали да бъдат на висотата на делото на Гоце Делчев. Георг Георгиев каза, че това, което се случва в последните месеци и години в западната ни съседка, не е онова, към което всички са се стремили, когато са взимали решения за общото европейско бъдеще.

"Но това, което ние днес трябва да направим, е в крайна сметка да имаме за пътеводна звезда онова, което той ни е завещал, а именно България да се бори не само за своя, но и за общоевропейския интерес."

Лидерът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов заяви, че това е показен патриотизъм и обвини част от партиите в 49-я парламент

"След падането на ветото, в Северна Македония започват терор, още по-голям, над българите! Сега ще има и политически процес. Затова е изключително жалко политическите представители точно на партията, като се опита да заобиколи българските решения и работеше паралелно на външния си министър, първа да излезе да чете политически декларации. И когато пребиват българи в Македония, стрелят по български клубове, затварят ги, вината е ваша - на тези партии тука, без две. И се надявам вечер, като си лягате, да си давате сметка за това."

Източник: БНР
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега