Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сменят трудовите книжки с нови от юни 2020 г.

Сменят трудовите книжки с нови от юни 2020 г.

Промяната не е само в дизайна, но и в съдържанието на документа.

От юни 2020 г. влиза в сила нов образец на трудовите книжки. Това предвижда проект за наредба, публикуван от Министерството на труда и социалната политика за обществено обсъждане. На пръв поглед е променен дизайнът, като вместо сини, трудовите книжки ще бъдат червени. Новите книжки ще бъдат с размери 12 на 17 сантиметра и обем от 32 страници. Промени обаче има и в съдържанието на документа.

"Съществуващият към момента образец на трудовата книжка не е актуализиран от 1996 г. Измененията в трудовото законодателство, настъпили през годините след утвърждаването на образеца, от една страна изискват вписването на допълнителна информация в трудовата книжка, за която няма предвидени полета, а от друга - изискват прецизиране на реквизити на сега съществуващи полета. Допълнително затруднение създава и форматът на трудовата книжка, който поради малките си размери не позволява четливо отразяване на данните във връзка с трудовото правоотношение на работника или служителя", посочва в мотивите си социалният министър Бисер Петков.

Предлага се постановлението да влезе в сила от 1 юни 2020 г., предвид необходимостта всички заинтересовани страни да имат достатъчно време да се запознаят с новата Наредба за трудовата книжка и трудовия стаж и да бъдат отпечатани трудови книжки по новия образец.

В рамките на следващите 5 години всички новопостъпили на първата си работа ще получават от новите книжки. Заетите пък ще използват старите до изчерпване на мястото в тях, или до изтичане на преходния срок от 60 месеца, след който ще трябва да подменят документа с новия образец.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега