Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КНСБ предлага "квалификационни книжки" за трудещите се

КНСБ предлага "квалификационни книжки" за трудещите се

КНСБ предлага въвеждането на „квалификационни книжки“ за трудещите се българи. В тях ще се попълват всички придобити професионални квалификации на гражданите, което ще бъде в помощ на работодателите, улеснявайки ги в подбора на работна ръка.

КНСБ предлага въвеждането на „квалификационникнижки“ за трудещите се българи. В тях ще се попълват всички придобитипрофесионални квалификации на гражданите, което ще бъде в помощ наработодателите, улеснявайки ги в подбора на работна ръка.

„С въвеждането на квалификационнакнижка, така както има трудова книжка, работодателите ще могат много по-леснода се ориентират за квалификацията на работниците и служителите си. Нещо повече– по този начин ще задоволим необходимостта от захранване на единна система занаблюдение на нивото на квалификация по региони, сектори и на национално ниво”,обяни президентът на КНСБ Пламен Димитров по време на пресконференция в Добрич.

Той уточни, че мярката е част отпакет от предложения за промени в Кодекса на труда, който организацията насиндикатите ще внесе в Националния съвет за тристранно сътрудничество. В пакета ще влизат текстове, отнасящи се до дуалната образователна система, стажантските програми, длъжностните характеристики и др.

Друго предложение предвижда въвеждането на задължение за работодателите всякагодина да изготвят план за квалификацията и преквалификацията на работниците ислужителите си. Това предложение е свързано с проблема, който самите работодатели намират за основен, а именно квалификацията на работната ръка.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега