Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Софийски съдов хирург, спасил от ампутация крака на 76-годишен бургазлия, утре преглежда в Бургас

Софийски съдов хирург, спасил от ампутация крака на 76-годишен бургазлия, утре преглежда в Бургас

Само преди месец именно екипът на д-р Вълчев спаси от ампутация крака на 76-годишния Ставри Петров от Бургас, който не намери лечение в родния си град. Тук специалистите установяват, че мъжът има тромб в артериите, но не успяват да го премахнат успешно.

Един от най-прогресивните съдови хирурзи в България в момента- д-р Николай Вълчев от „Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда“ в София преглежда за първи път в Бургас утре, 3 март! Прегледите ще се проведат в университетска болница „Дева Мария“ и ще продължат и в събота, 4 март.

Само преди месец именно екипът на д-р Вълчев спаси от ампутация крака на 76-годишния Ставри Петров от Бургас, който не намери лечение в родния си град. Тук специалистите установяват, че мъжът има тромб в артериите, но не успяват да го премахнат успешно. „След операцията болката беше още по-силна, не можех да стъпя на десния си крак.“ разказва Ставри. След редица консултации, две неуспешни операции и ампутация на палеца на крака, се оказва, че трябва да се ампутира кракът от бедрото надолу.

В опит да спаси крайника си 76-годишният мъж започва проучване на различни специалисти в столицата, тъй като смята, че в Бургас няма кой да го излекува. Избира да се довери на д-р Николай Вълчев, специалист по съдова хирургия в „Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда“.„Докторът остана след работа. Прегледа ме и веднага ме прие за операция. Той спаси крака ми, въпреки че другите лекари искаха да го ампутират. Нямам думи, с които да опиша д-р Вълчев.“, допълва Ставри.Оказва се, че след неуспешните интервенции, в крайника на Ставри има големи сраствания, които правят работата на съдовия хирург още по-трудна. „Диагнозата беше ясна и крайникът категорично имаше индикации за ампутация, но реших да направим байпас, който се състои от три сглобени вени с обща дължина почти един метър. 

Специалистите, при които е бил Ставри, са отстранили пръста му, но фактически това не решава проблема. Когато раната от ампутацията на пръст няма кръвоснабдяване, тя никога няма да зарасне. Тоест, правилно е първо да се извърши реваскуларизация, след което хирургично да се обработват некротични тъкани. След двете операции нашата работа се усложнява много, тъй като тези предходни разрези ни ограничават в използването на  синтетични материали, например  изкуствена протеза, защото има опасност от  инфекция.“, обяснява д-р Вълчев.Обичайно кръвта достига до долните крайници по бедрената и задколянната артерия, която от коляното надолу се разделя на три по-малки артерии, които се проследяват до ходилото. В случая на Ставри единствената артерия, която е проходима, се намира в най-долната част на крака.

Поради запушванията обаче до нея не достига кръв. Байпасът, който д-р Вълчев сглобява, е от горната част на крака, заобикаля цялото запушване и стига до единствената здрава артерия надолу. Парчетата вени, които се използват за сглобяването на байпаса, се взимат от двата крака на пациента.Ставри се възстановява бързо от операцията, а по-късно се подлага на интервенция за премахване на тромб и от левия крак. Хирургичната намеса обаче е навременна и конструирането на байпас отново извършва д-р Вълчев. Самият д-р Николай Вълчев е от Бургас и след разговор с ръководството на университетска болница „Дева Мария“ се съгласява да започне регулярни прегледи в родния си град, за да запълни нуждата от висококвалифицирани специалисти по съдова хирургия. Благодарение на това партньорство, бургазлии вече не трябва да пътуват до столицата, за да консултират съдовите си проблеми със специалисти на национално ниво. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега