Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Софтуер следи издаването на над 400 милиона касови бележки месечно

Софтуер следи издаването на над 400 милиона касови бележки месечно

Софтуерът за дистанционна връзка на всеки касов апарат в страната със сървърите на НАП следи издаването на над 400 милиона касови бележки всеки месец. Системата позволява автоматично да се селектират онези обекти, в които оборотът значително се различава от средния за съответния район или бранш. Към момента активните касови апарати в България са близо 400 000.

Софтуерът за дистанционна връзка навсеки касов апарат в страната със сървърите на НАП следи издаването на над 400милиона касови бележки всеки месец. Системата позволява автоматично да сеселектират онези обекти, в които оборотът значително се различава от средния засъответния район или бранш. Към момента активните касови апарати в България саблизо 400 000.  

3600 фирми в София са получили писмаот НАП, че фискалните им устройства и дейността им са поставени под наблюдениезаради значително по-нисък от обичайния оборот. Сред наблюдаваните са търговцина хранителни и промишлени стоки, заведения и ресторанти, медицински практики,фризьори и козметици, паркинги.

Данъчните предупреждават, че ако нискитеобороти продължават и няма икономически и пазарни причини за това,  търговците ще бъдат проверени, включително стайно посещение на инспектори и покупка на стока или услуга, за да установятдали за всяка продажба се издава касова бележка.При селекцията на рискови фирми отНАП използват данни не само за оборотите, но и такива за дълги периоди безпродажби и концентрирането им в края на деня или месеца.

Инспекторитесъпоставят  и приходите на  обекта с числеността на персонала, като внякои случаи откриват парадоксални ситуации като например заведение в центърана София с над 70 места за сядане, персонал от 5 души и среднодневен оборот от60 лв. за последните 5 месеца.

„Писмата са първата и то партньорскастъпка.  Очакваме търговците, които не саотчитали оборота си, да започнат да го правят, знаейки че са наблюдавани. Самоако няма промяна в поведението им, действаме с проверки и налагане на санкции “,коментира по повод наблюдаваните фирми директорът на „Контрол“ в НАП ВасилПанов.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега