Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съосновател на "ОушънГейт": Сигурността е "ключов елемент" от културата на компанията

Съосновател на "ОушънГейт": Сигурността е "ключов елемент" от културата на компанията

Джеймс Камерън, режисьор на филма "Титаник" и запален изследовател на морското дъно, вчера открито осъди "пренебрегнатите предупреждения" във връзка с безопасността.

Гилермо Сонлейн, съосновател на американската компания "ОушънГейт експедишънс", чиято подводница претърпя имплозия с петима пътници на борда близо до останките на "Титаник", увери днес, че безопасността е "ключов елемент" от културата на компанията, предаде Франс прес.

След съобщението за "катастрофалната имплозия" на малката туристическа подводница се умножиха критиките за потенциална небрежност.

Джеймс Камерън, режисьор на филма "Титаник" и запален изследовател на морското дъно, вчера открито осъди "пренебрегнатите предупреждения" във връзка с безопасността.Камерън заяви пред "Би Би Си нюз", че е предсказал имплозията на злополучната подводница дни преди новината да бъде потвърдена.

"Имах вътрешно чувство какво се е случило", казва Камерън.

"За да се срине електрониката на подводницата, комуникационната ѝ система и транспондерът за проследяване едновременно – подводницата е престанала да съществува", каза той.

"Сега имаме още едно корабокрушение, което за съжаление се основава на същите принципи на невслушване в предупрежденията", допълни Камерън.

„Участвах в ранните етапи на програмата за развитие“ в "ОушънГейт", отговори пред "Таймс рейдио" Гилермо Сонлейн, съосновател на компанията заедно със Стоктън Ръш, който загина при имплозията.

„От опит знам, че бяхме изключително ангажирани с безопасността и че намаляването на риска беше ключова част от фирмената култура.“

Сонлейн, който напусна компанията през 2013 г., припомни, че самият Джеймс Камерън е посещавал останките много пъти, за да продуцира своя световен хит от 1997 г.

„Мисля, че той беше попитан за подобен риск и каза: „Слушай, ако нещо се случи на тази дълбочина, то ще бъде катастрофално за микросекунди. Имплозията ще настъпи при почти свръхзвукова скорост и ти ще бъдеш мъртъв, преди мозъкът ти да успее дори да разбере, че нещо не е наред“. 

Сонлейн подчерта, че все още е твърде рано да се каже какво наистина се е случило, но смята, че подводните изследвания трябва да продължат да се развиват.

„Както при изследването на Космоса, най-добрият начин да запазим наследството на тези петима изследователи е да проучим, да разберем какво се е объркало, да се поучим от това и да продължим напред“, каза той.

Източник: БТА

*снимката е илюстративна
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега