Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Спират масовите мероприятия в Бургаско! В петък решават за молове, детски градини и фитнеси

Спират масовите мероприятия в Бургаско! В петък решават за молове, детски градини и фитнеси

Решение за затваряне на молове, фитнеси, ресторанти и детски градини, ще бъде взето в петък след ново заседание на щаба!

Преустановяват се всички културни, спортни и масови мероприятия в Бургаско. Изключения правят само тези с международно участие, но те ще се провеждат без публика. Решение за затваряне на молове, фитнеси, ресторанти и детски градини, ще бъде взето в петък след ново заседание на щаба. Това коментира по време на брифинг директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров, минути след заседание на областния щаб. 

Взетите решения днес са свързани с осигуряването на ковид легла, логистика при извозване и заболеваемостта. Очаква се броят на ковид леглата да се увеличи на 551. Тази сутрин имаше едва 50 свободни легла, бяха заети 90% от легловия фонд за лечение на ковид, което наложи да пусна заповед. Всички други мерки, които са предложени, ще бъдат обсъдени в петък и ако се стигне до консенсус, ще влязат в сила от 00 часа на 20 март, обобщи д-р Паздеров. 

Към днешна дата броят на заболелите в област Бургас е 724 на 100 000 за последните 14 дни. В момента заболеваемостта е от нивата на ноември-декември 2020 и се покачва. В тази връзка здравните експерти настояват за въвеждане на допълнителни, по-строги мерки. Същитеще бъдат обсъдени на заседание на щаба в петък 19 март 2021г., когато се очаква да бъде взето окончателно решение.

Според здравните експерти процентът на хората с изграден вече имунитет на база на брой преболедували, безсимптомни и ваксинирани е около 20 %. Ваксинацията в областта продължава спрямо националния план за ваксиниране, а именно първа фаза (медицински лица и медицински персонал), втора (учители и персонал от образователната система), трета (лица, практикуващи публични професии). Преустановено е поставянето на АstraZeneca. В област Бургас има пристигнали количества от Pfizer, oчаква се Moderna. Направена е организация, общините да помагат с автомобили за транспортиране на пациенти до триажните центрове, както и такива изписани от болнични заведения. Благодарение на нея натоварването върху екипите на Спешната медицинска помощ е намаляло.                

По информация на РУО – Бургас броят на карантинираните паралелки е 19 паралелки. Броят на положителните лица е 72, а 1309 на контактните. Карантинираните лица от детските градини в областта са 40. Учениците от 1-5 клас, които се обучават онлайн са 279 ученици. От ОД на МВР информират, че се наблюдават 5035 лица под карантина. Регистрирани са 2 случая на неспазване на карантината, същите ще бъдат докладвани на прокуратурата. Масирани проверки се извършват и в почивните дни. Текат засилени проверки по заведенията. Регистрирани са пропуски в отстоянието на масите и броя на посетителите. В рамките на една седмица органите на реда са съставили 25 акта, 38 е броят на протоколите за полицейско разпореждане. Акцент на проверките в заведенията е работата след 22 часа.От Областния щаб ще настояват за  по-голямо количество ваксини.

Публикувахте от PoligrafF.net в Вторник, 16 март 2021 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега