Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Спортен празник край плаж „Велека“ събра стотици бегачи от страната и чужбина

Спортен празник край плаж „Велека“ събра стотици бегачи от страната и чужбина

Организаторите бяха разделили бегачите в 4 дисциплини: 3 км (деца), 12 км, 21 км и „кралския клас“ – 42 км, към който интересът традиционно е най-голям

Стотици ентусиасти от цялата страна и чужбина се събраха в събота на едно от най-красивите морски кътчета у нас – плаж „Велека“ край село Синеморец, за да станат част от шестото издание на маратон „Каланджа“. Организаторите бяха разделили бегачите в 4 дисциплини: 3 км (деца), 12 км, 21 км и „кралския клас“ – 42 км, към който интересът традиционно е най-голям.

„Около 780 души общо се включиха в това издание на маратона, което е нов рекорд за нас. Спазихме традицията с всяка изминала година броят на участниците да се увеличава. Надявам се всички да са останали доволни и да са се насладили на отличното време и природните красоти, които тресето предлага“, споделиха пред PoligrfafF.net организаторите на спортното мероприятие, чийто старт/финална зона за втора поредна година беше на плаж „Велека“ (бел.ав. в предишните четири беше на плаж „Бутамята“). 

Победител в маратонската дисциплина (42 км) стана Шабан Мустафа. Още от първите километри той успя да натрупа сериозна преднина пред конкурентите си и заслужено първи мина през старт/финала с блестящ резултат от 2:43:17 часа. На втора позиция, на повече от 20 мин. финишира Александър Спасов, а третото място на почетната стълбичка зае Кирил Николов-Дизела(+24,33 мин). 

(Александър Спасов, Шабан Мустафа и Кирил Николов-Дизела в приятелска прегръдка след финала)

При дамите конкуренцията беше значително по-ожесточена, като единствено първите три успяха да преминат тресето за по-малко от 4 часа! Победителка стана Моника Филипова с време 3:50:05, следвана от Гергана Малчева (3:53:31) и Нели Ангелова (3:56:03).

Изключително напрегната беше битката и в полумаратона (21 км), където първите трима при мъжете финишираха в рамките на 90 секунди! Победител стана Георги Жеков с време 1:17:08, следван от Тенчо Жеков (1:18:10) и Петър Иванов (1:18:38). При дамите в същата дисциплина беше значително „по-тихо“. От самото начало Кристина Иванова натрупа солидна преднина, която не изпусна в нито един момент и заслужено премина първа финала след 1:28:07 часа. Втора се нареди Билсерин Сюлейман (1:32:51), а трета остана Ивелина Маджарова (1:34:44). 

Отлично време в полумаратона постигна и колегата от „Флагман“ Емел Махмуд, за която това беше дебют в тази дисциплина. Въпреки здравословните проблеми, които я съпътстваха в дните преди надпреварата, Емел успя да се мобилизира и да влезе под 2 часа, записвайки време 1:58:47, което и отреди 24-то място във финалното класиране (при 136 финиширали дами).
(Емел Махмуд гордо позира с медала си след участието в полумаратона)

В „кратката“ дисциплина от 12 км шампион при мъжете стана Станислав Станков (54:34 мин), следван от Николай Димитров (55:35) и Боян Георгиев (58:58). Именно първите трима единствени успяха да влезнат под час. Адмирации при дамите заслужава Александрина Николова, която спечели дисциплината с време 1:06:57 часа. Само на 23 секунди зад нея остана Христина Тушева, а на 49 секунди – Станимира Димитрова. 

Освен стотиците души, в спортния празник край Синеморец се включиха и няколко домашни любимци, които също успешно преминаха тресето и заслужиха медал след финала.

(И този четириног приятел взе участие в спортния празник край Синеморец и си заслужи медал, след като финишира в дисциполината 21 км с време 2:41: 15 часа)

За призьорите (бел.ав. първите трима) организаторите бяха приготвили отделни награди, в това число и финансов бонус. Спортните страсти край Синеморец продължиха и в неделя с организирания от СК „Фар“ зрелищен Плажнобой-9-Каланджа.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега