Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Спортни площадки за бургаските деца от "Звездичка"

Спортни площадки за бургаските деца от "Звездичка"

Рядко срещан социален жест за подрастващото поколение прави детски футболен клуб „Звездичка”. Със съдействието на директорите на общинските детски градини в Бургас се изгради и ще се изграждат модерни спортни площадки на територията на самите учебни заведения.

Рядко срещан социален жест за подрастващото поколение прави детски футболен клуб „Звездичка”. Със съдействието на директорите на общинските детски градини в Бургас се изгради и ще се изграждат модерни спортни площадки на територията на самите учебни заведения. Строителството кипи на места където от години има крещяща нужда за такава придобивка, но по една или друга причина игрища от съвременен тип не са правени. Парите идват основно от спонсори, които подават ръка на начинанието заради ефективната работа на бургаската футболна школа.

„Признавам, не е лесно да чукаш от врата на врата и да преговаряш с различни фирми, но усилията си струват и това го правим с цел възраждане на родния спорт и респективно футбола. В Европа всяко учебно заведение със спортна площадка е нормална картинка, при нас все още не, и за това помагаме с каквото можем”, каза председателят на „Звездичка” Петър Алексиев.

Той добави, че самите детски градини и техните ръководства оценяват много жеста и подпомагат финансово, според възможностите си. По-паметливите напомнят, че преди година и половина за детските градини и училищата, подготвящи се по програмата на детския клуб, бе направено друго значимо дарение от школата - спортна екипировка на солидна стойност. В първия учебен ден в три детски градини ще бъде прерязана лентата за откриването на първите завършени площадки в морския град.

На тях малчуганите от „Звънче”, „Детелина” и „Брезичка” ще изнесат пъстра програма пред своите гости. ДФК „Звездичка” е подготвил още приятни изненади за своите възпитаници. Започва вътрешно клубно първенство с участието на 16 училища. Мачовете, които ще спомогнат за по-доброто селектиране на най-добрите, ще са всяка събота и неделя в закритата спортна зала „Царството на футбола - Странд”.

В същата зала, пак в събота и неделя от 10 часа, ще се провеждат специализирани занимания „Мама, татко и тренера” за деца от две до четири години. От клуба заявиха още,че е заявено участие в ежегодното областно първенство за различните възрасти на БФС - от десет до осемнайсет години. Мачовете чукат на вратата, а „звездичките” ще демонстрират умения и форма за родени през 2003 г. „Имаме момичета и момчета, за да се включим и с още по-малки футболисти в състезанието на БФС, но правилникът не го позволява.

Децата в крехка футболна възраст няма да бъдат ощетени и за тях са предвидени, както всяка година, турнири и вътрешни надпревари. Това, което се прави от Звездичка се оценява, но не крием, че крещяща е нуждата от основен спонсор за школата, защото разходите са големи, предстои и строеж на клубна база. Там където тренираме, плащаме с днешна дата наем”, каза почетният президент и екс футболен национал Анатоли Нанков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега