Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сърбия няма да признае референдумите в украинските региони

Сърбия няма да признае референдумите в украинските региони

Селакович каза, че в съответствие с Устава на ООН и общоприетите принципи и норми на международното публично право, Сърбия не може да приеме тези резултати.

Министърът на външните работи на Сърбия Никола Селакович заяви, че Белград не може да приеме резултатите от провежданите референдуми в украинските области, контролирани от Русия, защото, посочи той, това би било "напълно против нашите държавни и национални интереси", предаде Танюг. Селакович каза, че в съответствие с Устава на ООН и общоприетите принципи и норми на международното публично право Сърбия не може да приеме тези резултати.

На територията на самопровъзгласилите се Донецка народна република и Луганска народна и в областите Запорожие и Херсон в Украйна се провеждат плебисцити за това дали териториите да се присъединят към Русия.

"Република Сърбия, в съответствие с Устава на ООН, както и в съответствие с общоприетите принципи и норми на международното право, не може да приеме резултатите от референдума в украинските региони", заяви министърът, отговаряйки на въпрос на агенция Танюг:

"От една страна, ние сме фундаментално ангажирани с принципите и правилата на международното право и Устава на ООН, от друга страна, това (признаването на резултатите от референдумите) би било в пълно противоречие с нашите държавни и национални интереси, напълно противоположно на нашата национална политика за поддържане на териториалната цялост и суверенитет и ангажимент към принципа на неприкосновеност на границите", допълни Селакович. 

Източник: БНР
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега