Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стартира подписка срещу разширяването на улицата към Солниците

Стартира подписка срещу разширяването на улицата към Солниците

"Това разширение е в разрез с декларираните от Община Бургас намерения за ограничаване на автомобилният трафик в града. Ние сме против разширяването на тази улица! По този начин няма да се реши транспортният хаос, а само ще се създаде по-голям такъв", пишат авторите на онлайн петицията.

Дни преди редовното заседание на Общинския съвет в Бургас, граждани се обявиха против разширението на улицата към Солниците, което ще бъде гласувано на 8-ми септември. Автор на предложението е общинският съветник Георги Чавдаров. Според него, ул. "Поморийска" трябва да бъде реконструирана, за да се облекчи трафика до свободния плаж край Солниците. Бургазлии, обаче, се противопоставят срещу идеята и искат затваряне на пътя за автомобили.

"Това разширение е в разрез с декларираните от Община Бургас намерения за ограничаване на автомобилният трафик в града. Ние сме против разширяването на тази улица! По този начин няма да се реши транспортният хаос, а само ще се създаде по-голям такъв", пишат авторите на онлайн петицията. Всеки желаещ да подкрепи каузата, може да го направи тук.

Притесненията на гражданите са няколко. От една страна, в близост до паркинга на Капани, от който тръгва пътя за Солниците, се намира едно от най-големите детски съоръжения за игра. Деца тичат наоколо и засиления трафик представлява риск за тяхната безопасност. От друга страна, разширяването на улицата може да стане предпоставка за разширяване и на паркинговата площадка, което от своя страна представлява заплаха за природните дадености в района.

"Съществуващата досега опасност от възникване на инцидент ще се увеличи многократно след разширяването на улицата, тъй като това ще стане за сметка на тротоара. Паркираните от едната страна автомобили ограничават видимостта на шофьорите от едната страна. Приближаването на улицата към живия плет след завземането от тротоара ще ограничи видимостта и от другата страна. Разширяването също така ще доведе до по-висока скорост на придвижване. А комбинацията от тези фактори неминуемо ще увеличи опасността от тежки инциденти с пострадали пешеходци", обясняват инициаторите на подписката.

Те апелират общинските съветници да отхвърлят предложението и искат пълното ограничение на автомобилно движение до Капани и Солници, както и "изхвърлянето" на колите от Морската градина като цяло. До този момент около 130 души са положили подписа си под тези искания. Под петицията се трупат и коментари против навлизането на автомобилен трафик в най-големия градски парк на Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега