Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стотици доброволци помагат на засегнатите от наводненията

Стотици доброволци помагат на засегнатите от наводненията

Ситуацията в бедстващия рeгион остава критична най-вече заради калта, разрушила къщи, мостове и улици

В петия ден след потопа в Карловско - огромна вълна от съпричастност. Над 600 доброволци се очаква да се включат с помощ към засегнатите райони, съобщи NOVA. В пострадалото от наводененията село Каравелово отиде и министър-председателят Гълъб Донев. Премиерът провери на място действията на институциите. За първите четири дни над 600 военнослужещи са  били на терен и са работили в трите засегнати села - Богдан, Слатина и Каравелово. С тях е имало 67 специализирани машини - инженерна техника. Ситуацията в бедстващия рeгион остава критична най-вече заради калта, разрушила къщи, мостове и улици. Стотици хора в няколко села остават без достъп до къщите си.

Каравелово
В Каравелово реката все още продължава да тече през улиците на населеното място. Много са пострадалите домакинства. Петър Петров е сред засегнатите. В неговия дом има над метър вода и тиня, отнесен е и дворът му.„Причината за бедствието е водната стихия. Ние тук язовири нямаме, освен дъжда - не знам. И дърветата, които са се събрали в коритото на реката”, смята Петров. Относно помощта от 375 лв. за пострадалите каза: „Какво мога да направя с тях - 7 торби цимент”, е мнението на мъжа.Ток вече има, питейна вода обаче - не. Раздават се бутилки с минерална. Призивите към служебния премиер, който се очаква да пристигне на мястото, е да съдейства с изпращането на техника.

Богдан
Зам.-кметът на Карлово посочи, че основна задача в Богдан е вкарването на реката в коритото на дерето. На терен в понеделник са работили четири верижни машини и шест багера, които са разчиствали улици и дворове. Комисия се е заела с описването на пораженията във всяка къща.Жители на Богдан обясниха пред NOVA, че са във воден ад. „Приливна вълна отнесе къщите ни. Военните ни помогнаха и искаме да им благодарим. Имаме нужда от всякаква техника, матраци, кой с каквото може да помогне”, каза Ранчева.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега