Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Премиерът Донев: Държавата стои плътно зад пострадалите

Премиерът Донев: Държавата стои плътно зад пострадалите

"Ще бъдат отпуснати средства, ще бъдат осигурени строителни материали, необходими за възстановяване на нанесените щети по домовете на хората"

Държавата ще отпусне средства за подпомагане на пострадалите от наводненията в Карловско. Няма да остане нито един човек, който да е засегнат и да не бъде подпомогнат, заяви служебният министър-председател Гълъб Донев на посещение в с. Каравелово.

"Всички институции, държавата, всички доброволци, които участват във възстановяването на щетите от бедствието, показват, че силата ни е да бъдем единни в усилията си да помогнем на всички пострадали граждани", каза още Донев, цитиран от БНТ. Приливната вълна е нанесла огромни щети на инфраструктурата на общините и на частните имоти, като държавата от първия ден провежда спасителни действия и е уникално, че няма отнет живот от това бедствие, коментира премиерът.

"Ще бъдат отпуснати средства, ще бъдат осигурени строителни материали, необходими за възстановяване на нанесените щети по домовете на хората. Ще бъдат отпуснати диференцирано средства за това всеки един пострадал, всяко едно домакинство да бъде подпомогнато и да знае, че държавата стои плътно зад него", заяви Донев. До няколко дни ще бъдат описани всички необходими средства за най-нуждаещите се хора, очаква се да бъдат доставени временни жилища за тези, чиито домове са разрушени. Гражданите могат да подават заявления за еднократна помощ."Предстои първият учебен ден, съответно всички родители на ученици ще могат да получат помощ, и за това е помислила държавата", заяви Донев.

Реката е с изключително голям дебит, което показва, че срещу природата няма как да се борим, коментира Донев. Той заяви, че дератата са почиствани и причината за бедствието е проливният дъжд.

"Да, има сеч, но тази сеч не е безразборна, не е в нарушение, за всяко от дърветата е дадено разрешение. Сечта не говори за някакви нарушения. Ако е имало сеч и тя е законна, не може да бъде причина за бедствието. Виждате, че тази дървесина, която е нанесена тук от реката и по деретата, е дървесина, която е изкоренена. Всички причини, които са довели до това бедствие, ще бъдат изяснени".

По-късо днес премиерът ще посети и другите две тежко засегнати села в Карловско - Богдан и Слатина.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега