Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стотици излязоха на мълчалив протест, очакват кмета на Несебър

Стотици излязоха на мълчалив протест, очакват кмета на Несебър

Стотици жители на Несебър са излезли на мирен протест в този момент в морския град, предава репортер на "PoligrafF". Очаква се новоизбран кмет на община Несебър Николай Димитров ще бъде конвоиран до общината, за да положи клетва на първото заседание на местния Общински съвет. После той може да упълномощи свой заместник, защото ще бъде върнат в ареста. Според законодателството ни такива случаи са от компетенциите на окръжни и градски съдилища.

Стотици жители на Несебър излязоха на мирен протест в морския град, предава репортер на "PoligrafF". "Избрахме си кмет", "Те са невинни", "Гласувахме без страх" - са само част от лозунгите, издигнати от несебърлии. Броя на тълпата расте с всяка изминала минута.

Очаква се новоизбран кмет на община Несебър Николай Димитров ще бъде конвоиран до общината, за да положи клетва на първото заседание на местния Общински съвет. Пред залата има разположена видеостена, на която ще се излъчва на живо цялото заседание. После той може да упълномощи свой заместник, защото ще бъде върнат в ареста. Според законодателството ни такива случаи са от компетенциите на окръжни и градски съдилища.

Настояването на демонстрантите е за освобождаването на Димитров и встъпването му в длъжност. Организаторите на проявата призовават и за подкрепа към обвинените, заедно с избрания за кмет нов мандат четирима кандидати за местния вот в Несебър.” Ние от Инициативния комитет както и още 8081 избиратели на община Несебър настояваме съгласно чл.38,ал.4 от ЗМСМА кметът да положи клетва на 11.11.2019г. в 14.00ч. в Заседателна зала „Мелсас“, за да не бъде подменен действителният вот на избирателите”, пише в поканата, изпратена от Инициативния комитет.

Припомняме Ви, че Николай Димитров, който бе избран за нов мандат с 60% от вота, бе задържан във връзка с обвинения за участие в престъпна група срещу изборните права. Заедно с него прокуратурата бе обвинила и още четирима кандидати за местния вот в Несебър, двама от които бяха пуснати поради липса на доказателства.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега