Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Строежът на новото рибарско пристанище в Поморие започва тази есен

Строежът на новото рибарско пристанище в Поморие започва тази есен

Министърът на регионалното развитие – Десислава Терзиева лично връчи на кмета Иван Алексиев строителното разрешително за рибарското пристанище в Поморие. Дамата изненада приятно градоначалника в рамките на днешното си гостуване в града в изцяло реновирания Музей на солта.

Министърът на регионалното развитие – Десислава Терзиевалично връчи на кмета Иван Алексиев строителното разрешително за рибарскотопристанище в Поморие. Дамата изненада приятно градоначалника в рамките наднешното си гостуване в града в изцяло реновирания Музей на солта.

Кметът Алексиев обясни, че проектът е вече входиран и ена етап оценка, тъй като до сега се е очаквало излизането на разрешението застроеж. Оттук нататък, общината ще може да придвижи напред проекта, катопредстоят процедури заизбор на изпълнител. По думите на Алексиев, се очаква строежът дазапочне тази есен.

Стойността на проекта е 9,8 млн. лв. Финансира се севропари по ОП „Рибарство и аквакултури“, фонд за реконструкция на съществуващирибарски пристанища. Срокът за изпълнение е 12 месеца от подписване надоговора.

Предвижда се рибарското пристанище на Поморие да имарибна борса, място за ремонт на лодките и стоянки за над 60 малки съда ивъзможност за акостиране на по-големи рибарски кораби.  

Всъщност, поводът за посещението на министър Терзиева вПоморие е завършеният проект за пълна реновация на Музея на солта. Даматапоздрави колегите си от местната администрация с успешното приключване наремонта и пожела на Община Поморие да продължава да разработва и кандидатстваза финансиране с подобни проекти, които да развиват туризма в града.

Заедно с министър Терзиева, Музея на солта посетиха и областният управител на Бургас - Павел Маринов, народният представител от бургаска област Атанас Зафиров, представители на фирмата изпълнител и др.

Специално за посрещането на Терзиева, поморийци бяхаподготвили атрактивна програма с много музика и танци. Празникът откриха децатаот Театрална формация"Светулка", при читалище „Светлина“. Тепредставиха откъс от авторския спектакъл „Любовта е солена“ на Румяна Кралева. Постановката– един вид символ на града, е също финансирана по ОП „Регионално развитие“ и продължава да покорявапубликата с оригиналността си.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега