Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Строителният бранш настоява за отмяна на забраната за строителство от 14:00 до 16:00 ч.

Строителният бранш настоява за отмяна на забраната за строителство от 14:00 до 16:00 ч.

"За да се излезе от икономическата криза, е необходимо „строително цунами“. Върви ли строителството, върви всичко", заяви Валентин Николов, изпълнителен директор на Строителната камара.

Строителният бранш настоява за отмяна на забраната за строителство в часовия диапазон от 14:00 до 16:00 ч. Вместо това те предлагат да се въведат ясни параметри на допустимите децибели шум.

На извънреден брифинг в Министерски съвет от сектора поискаха още строителните обекти да не бъдат спирани, а напротив - да се дават допълнителни средства за завършването им, предава NOVA. От Камарата заявиха още, че близо 25 000 работници са се завърнали от чужбина и целта е тази работна ръка да бъде запазена.

"Преди месец се обърнахме към обществото да не се спира строителството у нас и бяхме чути. Сега дойдохме с друг апел. Строителството е един от най-важните фактори, който задвижва цялата икономика. Това е мислене и на европейските колеги. Вчера проведохме видеоконференция с 20 държави. Английските ни колеги смятат, че за да се излезе от икономическата криза, е необходимо „строително цунами“. Върви ли строителството, върви всичко", заяви Валентин Николов, изпълнителен директор на Строителната камара.

Той даде пример с Италия, където се разработва програма за саниране на близо 1,2 млн. жилища. Италианците разчитат, че това ще донесе заетост на 430 000 души в страната, коментира Николов.

„Ние сме готови, при наличност на средства, много бързо да задвижим този механизъм. Направили сме предложение да се дават не повече от два обекта на една фирма едновременно, за да може повече фирми да участват в този процес“, поясни Николов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега