Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съветници от БСП не искат нов общински заем за Флората

Съветници от БСП не искат нов общински заем за Флората

Общинските съветници от БСП - Бургас обявиха, че са против вземане на заем от Община Бургас за изграждане на експозиционен център „Флора Бургас”. Те изразиха позицията си по време на пресконференция в централата на партията днес. Срещата с журналисти бе инициирана във връзка с предстоящото провеждане на сесия на Общински съвет – Бургас.

Общинските съветници от БСП - Бургас обявиха, че са против вземане на заем от Община Бургас за изграждане на експозиционен център „Флора Бургас”. Те изразиха позицията си по време на пресконференция в централата на партията днес. Срещата с журналисти бе инициирана във връзка с предстоящото провеждане на сесия на Общински съвет – Бургас.     

„Не сме против самата Флора, а срещу начина, по който се прави, момента и мястото. На практика във втория мандат на Димитър Николов, това е трети подобен заем. Това става без търг, без съответната процедура, по която се избира банка кредитор. Най-важното -  предлага ни се нещо на принципа: Мислихме да правим проект, но понеже той няма да бъде финансиран, искаме да го реализираме със заем. Няма ясна визия какво ще се случи.”, каза общинският председател на БСП - Бургас Евгений Мосинов.           

„Няма да допуснем Бургас да тегли дълги години от неразумното управление”, категорично заяви лидерът на социалистите. Общинските съветници обърнаха специално внимание на осма точка от дневния ред на предстоящата общинска сесия, касаеща извършването на вътрешнокомпенсирани промени в бюджета и Капиталовата програма на Община Бургас за 2013.

„На практика това е актуализация на бюджета. Ние сме категорично против това, че кметството изключва редица проекти от капиталовата си програма поради липса на възможност за финансиране”, каза още Мосинов. Той посочи като пример за неразумно харчене на пари искането за предоставяне на допълнителни 180 хил. лева за закупуването на четвърти „паяк”, след като общината разполага вече с три подобни средства за репатриране на автомобили.      

Обявено бе, че пресконференции по важни въпроси, свързани с Община Бургас, ще бъдат организирани преди провеждането на всяка следваща общинска сесия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега