Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съветник обжалва решение, с което общински път в Отманли става частен

Съветник обжалва решение, с което общински път в Отманли става частен

Зам.-председателят на ПП „Средна европейска класа“ изпрати сигнал до Областна управа за нарушенията, а граждански организации сезират прокуратурата и съда. „Ако допускаме подобни действия, в скоро време ще се окажем чужденци в собствената си Родина“, завърши Константин Бачийски.

Бургаският общински съветник от партия СЕК Константин Бачийски обжалва решение на местния парламент пред областния управител. Става въпрос за докладна, с която общински път в Отманли стана частен. 

"На последното заседание на Общинския съвет докладната с обем от 47 страници, беше входирана, като извънредна от кмета Димитър Николов в последния възможен момент и почти никой от съветниците не успя да се запознае с нея в детайли. Това се превръща в практика за прокарване на спорни докладни, предизвикващи обществено недоволство. В конкретния случай в изложените мотиви в докладната записка не доказваха причини за неотложност и спешност за разглеждането й съгласно чл.64, ал.7 от правилника на общинския съвет – тоест няма непредвидими обстоятелства, като природни бедствия, аварии и т.н., които да не позволяват прилагането на установената процедура или срокове. В докладната записка нямаше посочени конкретни средства, които ще бъдат загубени по ПУДООС, ако спешно не бъде гласуван този проект", коментира Бачийски.  

Според него става дума за възможното погазване на обществения интерес. При гласуването докладната  беше отхвърлена, но впоследствие прегласувана в пълно нарушение на правилника на местния парламент, включително и чл. 60, ал.3 съгласно, която повторно гласуване по същество на взето решение в рамките на същото заседание е недопустимо. Отделно, в докладната записка няма приложени доказателства, които да установяват отпадане на публичния характер на съответните имоти, същите трябва да са престанали да имат предназначението по чл.3, ал.2 от ЗОС. „Отказвам да съм част от решение, което ограничава достъпа на българските граждани до брега на морето. Не съм съгласен да се заличи общински път, за да се осигури изолиране на частен имот и да се отреже достъпът до брега. Не приемам подобно безобразие, а това че съм прав, се доказа преди няколко дни, когато в този имот в парк „Росенец“ избухна пожар и се оказа, че с бариера се забранява преминаването по общинския път", коментира Константин Бачийски. 

Зам.-председателят на ПП „Среднаевропейска класа“ изпрати сигнал до Областна управа за нарушенията, а граждански организации сезират прокуратурата и съда. „Ако допускаме подобни действия, в скоро време ще се окажем чужденци в собствената си Родина“, завърши Константин Бачийски.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега