Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Световни хореографи идват в Бургас за танцова работилница Dance it!

Световни хореографи идват в Бургас за танцова работилница Dance it!

Световно утвърдени хореографи пристигат в Бургас за да водят осмото издание на "Танцова работилница Dance It!". От 19 до 30 август Фондация „Танцово изкуство – Илиев“ ще срещне световноизвестни хореографи от САЩ с млади танцьори от България и съседни държави. Всички записали се, професионалисти и напреднали аматьори, ще имат уникалния шанс да посещават майсторските класове и да усвоят специфични танцови техники в 5 различни стила.

Световно утвърдени хореографи пристигат в Бургас за да водят осмото издание на "Танцова работилница Dance It!". От 19 до 30 август Фондация „Танцово изкуство – Илиев“ щесрещне световноизвестни хореографи от САЩ с млади танцьори от България исъседни държави. Всички записали се,професионалисти и напреднали аматьори, ще имат уникалния шанс да посещаватмайсторските класове и да усвоят специфични танцови техники в 5различни стила.  

За първи път интензивната програма с фестивален характер ще се състои в цели 2 седмици. За този период участващите танцьори заедно с гостхореографите ще разработят оригинален репертоар в различните танцови стилове, който ще бъде представен на 30август в Бургас в голям заключителенспектакъл. 

По поканана организаторите за лятното издание унас отново пристигат световно утвърдените хореографи, които привлякоха вателиетата на традиционната априлска Танцова работилница рекордните над 170участника. Това са Тереза Рут Хауърд(класически балет стил Баланчин,преподаваща в известните Ailey School и Joffrey Ballet в Ню Йорк; водещ колумнист на едно от най-престижнитепечатни издания в САЩ, Dance Magazine), Крисчън вонХауърд (модерен балет, Ailey School, Ню Йорк; Von Howard Project и Virginia Commonwealth University, Вирджиния), Андреа Бър (хип-хоп, Debbie Reynold’s Studios, Millenium, Monsters of Hip Hop, Лос Анджелис) и Петър Илиев (характерен танц, Фондация„Танцово изкуство – Илиев“, София; Pacific Northwest Ballet, Сиатъл и Ballet Chicago). 

Освен интензивнитеежедневни танцови ателиета за записалите се танцьори, програмата на Лятната Танцоваработилница "Dance It!" ще включи и множествосъбития, интересни за гражданите и гостите на Бургас и региона. Предиголямото заключително танцово шоу на 30 август са планирани например репетициина открито, интересна интерактивна дискусия с хореографите и стипендианти напрограмата, танцова програма за деца, открити танцови уроци за всички, “плажни”танцови акции и др.Записването за Лятната Танцова работилница 2013 е на http://ilievdance.org   


Танцова работилница Dance It! е единственият по рода си формат, който дава възможност на танцьорите вБългария да се докоснат до високия професионализъм и майсторство на хореографи от най-престижните училища и компании за танцовиизкуства в света, като в същото време има изключитело практическа насоченост. Проектът традиционно се провежда всяка година,като е разделен на пролетна и есенна/лятна сесии. До момента се радва на всепо-голям успех, като за двете издания на 2012 г. близо 200 участника станаха част от едноседмичните танцови маратони, а само презаприл 2013 г. участваха над 170 танцьора, включително гости от Сърбия иМакедония.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега