Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Схема за манипулация на оборотите разкриха ДАНС, НАП и МВР

Схема за манипулация на оборотите разкриха ДАНС, НАП и МВР

Схема за манипулация на данни за оборотите от продажби разкри съвместна операция на ДАНС, МВР и НАП по Черноморието. Операцията е проведена във връзка с получена оперативна информация за използване на софтуер за укриване на оборотите от продажби в обекти за търговия на едро и дребно – складове, супермаркети, книжарници и др.

Схема за манипулация на  данни за оборотите от продажби разкрисъвместна операция на ДАНС, МВР и НАП по Черноморието. Операцията е проведенавъв връзка с получена оперативна информация за използване на софтуер за укриванена оборотите от продажби в обекти за търговия на едро и дребно – складове,супермаркети, книжарници и др.

Използваната в обектите система за управление напродажбите позволявала укриване на значителна част от оборота за деня, която несе отразява в базата данни на софтуера и по този начин остава скрита приизвършване на проверка от НАП. В хода на операцията в един от търговскитеобекти е открита значителна сума пари в брой, надвишаваща над 10 пъти оборота,регистриран чрез фискалните устройства. Паричните средства са запорирани отНАП, на собственика на обекта е възложена ревизия.При извършените проверки натърговските обекти са иззети всички намиращи се в тях компютри, за даанализират ревизорите наличната в тях информация.

От НАП ще уведомятпрокуратурата, ако бъдат установени данни за извършено престъпление отразработчиците и разпространители на софтуерния продукт.Преди няколко седмици популярнозаведение на Слънчев бряг беше поставено под постоянно наблюдение от инспекторина НАП, защото сървърът на използваната в обекта информационна система зауправление на продажбите се оказал разположен в САЩ и нямало гаранции, чеотчетеният чрез софтуера оборот не е манипулиран.

Срещу подправяне на данните вкасовите апарати експертите на НАП използват тактиката на т.нар скрити покупки– при които инспекторът купува стока или услуга без да се легитимира, а в някоиот следващите дни посещава търговския обект явно и проверява дали продажбата еотразена с точна сума, дата и час.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега