Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Създадоха онлайн база данни за строителство на "пасивни" сгради

Създадоха онлайн база данни за строителство на "пасивни" сгради

Община Бургас съобщава на всички хора, които искат да живеят в хармония с природата, че е създадена и вече достъпна за разглеждане онлайн база данни за строителство на сгради с потребление на енергия, близко до 0. Там можете да се запознаете с общите познания на различни Европейски региони по този въпрос.

Община Бургас съобщава на всички хора, които искат даживеят в хармония с природата, че е създадена и вече достъпна за разглеждане онлайнбаза данни за строителство на сгради с потребление на енергия, близко до 0. Тамможете да се запознаете с общите познания на различни Европейски региони по тозивъпрос.

Тази онлайн база данни е един от резултатите по проект PassREg,финансиран от ЕС, който популяризира концепцията на Пасивна Къща и възобновяемитеенергийни източници. Благодарение на отворения характер на базата данни, всекипотребител може да допринесе с нова информация в сферата на почти нулевоенергийното строителство.

Базатаданни съдържа вдъхновяващи примери и съответните решения по теми, свързанис регионалното разпространение на този нов акцент в строителството.Информацията е насочена към всички заинтересовани в тази област:проектанти, предприемачи, обучители, доставчици и политици. Всеки може даоткрие голям брой интересни статии.

Базата данни е структурирана като Уикипедияи се очаква да продължава да нараства. Специалисти от строителния сектор могатда въведат допълнителна информация или изцяло нови статии за опита им,които ще допринесат към преминаване към ниско-емисионно общество.  

Името‘PassREg – Solutions Open Source (SOS)’ (PassREg –Отворен източник на решения ) се свързва с Европейския проект PassREg,който цели да стимулира (почти) нулево енергийно строителство и реконструкция. Същотака, името подчертава отворения характер на уебсайта. Той е мултиезичен, с целда направи информацията достъпна във всички региони. Към момента 14-те PassREgпартньора, сред които е и Община Бургас, изготвят статии на немски, хърватски, български, френски, холандски илатвийски език, паралелно с английските версии.   

Създателите на ‘PassREg-SOS’ се надяват, че всичкизнания, необходимиза проектирането и изграждането на  сградисъс здравословна среда, достъпна цена и почти нулево енергийно потреблениенавсякъде в Европа, е веченалично. Можете да откриете базата данни ТУК.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега