Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

СЗО официално предупреди: Covid-19 ще се разпространява по-лесно със застудяването

СЗО официално предупреди: Covid-19 ще се разпространява по-лесно със застудяването

В момента се наблюдава не само ръст в откриваните активни случаи, но и ръст в хоспитализациите, посочи д-р Мария ван Керков от СЗО.

От Световната здравна организация официално предупредиха, че темповете на разпространение на Covid-19 са се увеличили драстично, като тенденцията ще се задържи с понижението на температурите. Ръст в заболелите има в частност в Северното полукълбо, в страни като Испания, Франция, Хърватска, Черна гора, Украйна, САЩ.

В момента се наблюдава не само ръст в откриваните активни случаи, което може да се дължи и на подобрените процедури за тестуване, но и ръст в хоспитализациите, посочи д-р Мария ван Керков от СЗО. По думите й, притеснително е най-вече това, че грипният сезон все още не е настъпил. Макар някои специалисти да смятат, че мерките срещу коронавируса ще намалят и темповете на разпространение на грипа, циркулацията на сезонните щамове ще има множество негативни ефекти. Една от причините за това е фактът, че за момента няма как при първичен преглед да се различи коронавирус от грип. Това става с тестуване, изтъкна д-р Ван Керков. Сезонните вируси ще натоварят не само здравните инспекции и лаборатории, но и здравните системи като цяло.

Специалистът подчерта, че смъртността в действителност намалява и това до голяма степен се дължи на изработените процедури за третиране и ранната диагностика. Притеснителна е обаче тенденцията за увеличение в броя на хоспитализираните пациенти между 15 и 44 години. Д-р Ван Керков подчерта и факта, че тепърва ще научим какви дългосрочни ефекти има вирусът върху човешкия организъм.

"Лекарите на първа линия научиха много за вируса и как да спасяват живота на заразените. Но те могат да го направят само ако са изправени пред определен брой пациенти", изтъкна д-р Майк Раян от СЗО. Той подчерта, че грижа номер едно не само на здравните системи, но и на самите граждани, е да се ограничи разпространението и респективно хоспитализацията преди началото на зимата и грипния сезон. Само така болничните заведения и медиците няма да бъдат претоварени. Това, на свой ред, може да осигури на заболелите грижата, от която те се нуждаят.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега