Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

СЗО: В по-голямата част от света вирусът не е под контрол. Ситуацията се влошава

СЗО: В по-голямата част от света вирусът не е под контрол. Ситуацията се влошава

Към днешна дата случаите на коронавирус в света вече са 12.2 млн.

"В по-голямата част от света вирусът не е под контрол. Ситуацията се влошава. Над 11.8 млн. случая на Covid-19* са регистрирани от Световната здравна организация. Над 544 хил. живота са погубени. А пандемията все още се ускорява. Общият брой на случаите се е удвоил за последните седмици. От началото на пандемията здравните работници ден и нощ работят, за да спасяват животи, рискувайки собствения си живот. Всички се борим срещу вируса. И въпреки това толкова много животи бяха изгубени".

Това заяви генералният директор на СЗО д-р Тедрос Гебрейсус по време на седмичната информационна сесия по темата Covid-19 на организацията. Той подчерта, че някои от най-богатите страни са парализирани от пандемията, докато други държави, с по-скромни възможности, са успели да се противопоставят и да ограничат разпространението на заразата. По думите на експерта, най-важният урок от това предизвикателство е, че когато става дума за здравето, съдбите ни са преплетени.

"Истинският враг не е вирусът, а липсата на лидерство и солидарност както на национално, така и на международно ниво. Толкова ли е трудно за хората да се обединят в борбата срещу общ враг, който убива хора наред? Не можем ли да разберем, че нашите различия и конфликти всъщност помагат на вируса?", заяви още д-р Гебрейсус.


* Към днешна дата случаите на коронавирус в света вече са 12.2 млн. Най-много са регистрираните заразени в САЩ - 3.1 млн., следвани от Бразилия с 1.7 млн. и Индия със 793 хил.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега