Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тихомир Янакиев: Образованието и здравеопазването са основни приоритети в програмата ни

Тихомир Янакиев: Образованието и здравеопазването са основни приоритети в програмата ни

Част от дейностите, които са предвидени са въвеждане на енергоспестяващи мерки на ДГ „Снежанка“ и разширение на яслена група към ДГ "Делфинче“ - гр. Черноморец.

Образованието и здравеопазването са два основни приоритета, на които съм заложил в програмата си за мандат 2023-2027 г. Това обяви кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

Създаването на равни условия и възможности за обучение, достъпа до знание и придобиването на умения през целия живот, категорично гарантират нови възможности за личностно и икономическо развитие.

През следващия мандат предстои изпълнението на големи проекти за ремонт, обзавеждане, оборудване, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и осигуряване на достъпност на училищната образователна среда в СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – гр.Созопол и ОбУ "Христо Ботев" с. Росен. 

"Финансирането ще бъде осигурено по Национален план за възстановяване и устойчивост BG-RRP-"Модернизация на образователна среда“, като ви информирам, че проектът за училището в село Росен вече е одобрен", съобщи Янакиев.

Част от дейностите, които са предвидени в тази сфера са въвеждане на енергоспестяващи мерки на ДГ „Снежанка“ и разширение на яслена група към ДГ "Делфинче“ - гр. Черноморец.

Основният проект по приоритет Здравеопазване, който вече стартира, е изграждането на Общински медицински център в гр. Созопол. Сградата ще бъде четириетажна с прилежащ паркинг и в нея ще се помещават кабинети за общопрактикуващи лекари и образна диагностика, педиатричен, кардиологичен, ортопедичен, гинекологичен, вътрешни болести, очен, ушен и хирургичен кабинет, оптика, аптека, зала за провеждане на хемодиализа, физиотерапия, както и стационар за наблюдение и лечение до 24 часа.

В програмата на Тихомир Янакиев и екипа му са включени още:

- ремонти на Здравните служби в с. Зидарово и с. Росен;
- ремонти на медицинските кабинети в с. Крушевец и с. Индже войвода;
- Закупуване на детска линейка с кувьоз;
- Създаване на консултативни медико-социални звена за профилактична дейност, които ще предоставят здравно-социална услуги. Тези звена ще извършват и по-високо квалифицирани медицински грижи по диагностика и проследяване;
- Осигуряване на подкрепа за общопрактикуващи лекари под формата на жилище, кабинети и оборудване;
- Ново обзавеждане и оборудване за медицинските кабинети в училищата и детските градини.

PR публикация*

Образованието и здравеопазването са два основни приоритета, на които съм заложил в програмата си за мандат 2023-2027 г.Създаването на равни условия и възможности за обучение, достъпа до знание и придобиването на умения през целия живот категорично ще гарантира нови възможности за личностно и икономическо развитие.През следващия мандат предстои изпълнението на големи проекти за ремонт, обзавеждане, оборудване, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и осигуряване на достъпност на училищната образователна среда в СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – гр.Созопол и ОбУ "Христо Ботев" с. Росен. Финансирането ще бъде осигурено по Национален план за възстановяване и устойчивост BG-RRP-Модернизация на образователна среда“, като ви информирам, че проектът за училището в село Росен вече е одобрен.Част от дейностите, които също сме предвидили в тази сфера са въвеждане на енергоспестяващи мерки на ДГ „Снежанка“ и разширение на яслена група към ДГ "Делфинче“ - гр. Черноморец.Основният проект по приоритет Здравеопазване, който вече стартира, е изграждането на Общински медицински център в гр. Созопол. Сградата ще бъде четириетажна с прилежащ паркинг и в нея ще се помещават кабинети за общопрактикуващи лекари и образна диагностика, педиатричен, кардиологичен, ортопедичен, гинекологичен, вътрешни болести, очен, ушен и хирургичен кабинет, оптика, аптека, зала за провеждане на хемодиализа, физиотерапия, както и стационар за наблюдение и лечение до 24 часа.В програмата ни са включени още:🔸ремонти на Здравните служби в с. Зидарово и с. Росен; 🔸ремонти на медицинските кабинети в с. Крушевец и с. Индже войвода;🔸Закупуване на детска линейка с кувьоз;🔸Създаване на консултативни медико-социални звена за профилактична дейност, които ще предоставят здравно-социална услуги. Тези звена ще извършват и по-високо квалифицирани медицински грижи по диагностика и проследяване;🔸Осигуряване на подкрепа за общопрактикуващи лекари под формата на жилище, кабинети и оборудване;🔸Ново обзавеждане и оборудване за медицинските кабинети в училищата и детските градини; Гласувайте на 29 октомври с номер 6️⃣8️⃣ в интегралната бюлетина и със ❤️ за община Созопол.

Публикувахте от Тихомир Янакиев - кмет на община Созопол в Петък, 20 октомври 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега