Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Топлото в Бургас скача с 4,88%

Топлото в Бургас скача с 4,88%

Окончателно решение за новите цени ще бъде взето в края на месеца.

Топлинната енергия в Бургас поскъпва с 4,88% от 1-ви октомври. Това стана ясно след днешното обсъждане на новите цени в КЕВР. Окончателно решение за новите цени ще бъде взето в края на месеца.

В национален план топлоенергията ще поскъпне с между 3% и 9%, предава БНТ. В столицата увеличението е 8%. Причината за ръста е поскъпването на природния газ с 14%.

Това е второ увеличение на цените след края на изминалия отоплителен сезон. Така увеличението се натрупва и ще бъде между 7 и 23%.

"До 2015 г. се изплащаше от хората в България т.нар. данък "социално спокойствие", което означаваше при повишаване цената на природния газ да се задържа цената на топлинната енергия за няколко големи града в България, а за сметка на това цялото население и бизнесът да плащат това чрез сметките за електроенергия. Това е абсолютна несправедливост", коментира председателят Иван Иванов.

По време на откритото заседание самите топлофикации се обявиха против предлаганото увеличение, защото смятат, че то е недостатъчно и ще доведе до загуби. Срещу увеличението се изказа и омбудсманът Мая Манолова.

"Защо при една и съща цена на природния газ през 2015 г. и сега имаме над 20% увеличение на цената на парното?", попита тя.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега