Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Това лято Поморие ще посреща туристи с чисти морски води

Това лято Поморие ще посреща туристи с чисти морски води

Преди началото на туристическия сезон ще приключи най-големият проект на Община Поморие „Реконструкция и модернизация на пречиствателна станция за отпадъчни води /ПСОВ/ – Поморие и реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежата на град Поморие”.

Преди началото натуристическия сезон ще приключи най-големият проект на Община Поморие„Реконструкция и модернизация на пречиствателна станция за отпадъчни води/ПСОВ/ – Поморие и реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежата на градПоморие”.

Към момента саизпълнени 80% от планираните строително – ремонтни дейности за реконструкция и модернизация на ВиК мрежата и пречиствателнатастанция за отпадни води, която включва и дълбоководно заустване на пречистенитеводи на 2 км в морето.  60% отулиците, по които са приключили ремонтните дейности, са с възстановена пътнанастилка. Това съобщи на пресконференция днес инж. Николай Бояджиев,ръководител на проекта.

До края на месец април ще приключат всички строително –ремонтни дейности. Очаква се разрешение за въвеждане в експлоатация на обектитеда бъде издадено до края на месец юни 2015 г. Проектът за воднияцикъл на Поморие се оказа истинско предизвикателство за администрацията.

Единпроект, който беше планиран за две години, реално се изпълнява за девет месеца,подчерта кметът на Община Поморие - Иван Алексиев и допълни, че съкратенитесрокове не влияят на качеството на работата. В момента работят 32 екипа, коитоса обхванали почти целия град, мобилизиран е целият инженерен и експертенсъстав.

Освен постигане наосновната цел: изграждане на устойчива система запитейни и отпадъчни води в Поморие, проектът има сериозен принос при разкриванеисторията на древния град. Бяха открити църква,некропол, саркофаг, част от крепостната стена на Улпия Палеокастро Анхиало икъсноантична сграда в квартал „Север”.

Кметът благодари насвоите съграждани за проявеното търпение и подчерта, че за всички е особеноважна и ролята, която проектът ще има за туристическото развитие на града.Защото Поморие е първият град по българското Черноморие, който гарантира чистиморски води по крайбрежието и залива.

Асоцииран партньор наОбщината е „ВиК” ЕАД, гр. Бургас. Общата стойност на проекта е 96 686 234 лв.Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Околна среда“2007 – 2013 г., по договор за БФП № DIR-51011116-C056/ 15.11.2012 г.,  съфинансирана от Европейския съюз чрезКохезионния фонд.

Проектът е в пълно съответствие с Общинския план за развитие2007 – 2013 г., ПРИОРИТЕТ 1: „Развитие на техническата инфраструктура засъздаване на условия за икономически растеж и осигуряване на висок жизненстандарт”, Мярка 1.1: „Рехабилитация и изграждане на водоснабдителни иканализационни мрежи и нови водоеми в населените места”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега