Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Търговски аташета от 4 държави посетиха област Бургас

Търговски аташета от 4 държави посетиха област Бургас

Търговските представители на посолствата на Австрия, Руска федерация, Италия и Унгария се срещнаха със заместник областните управители Севдалина Турманова и Владимир Крумов. Посещението в Бургас е по покана на Търговско индустриална камара и освен срещи с местната власт предвижда и посещения на няколко предприятия в региона.

Търговскитепредставители на посолствата на Австрия, Руска федерация, Италия и Унгария сесрещнаха със заместник областните управители Севдалина Турманова и ВладимирКрумов.Посещениетов Бургас е по покана на Търговско индустриална камара и освен срещи с местнатавласт предвижда и посещения на няколко предприятия в региона.           

Врамките на работното посещение в Областна администрация на гостите бепредставена информация за областта и възможностите за инвестиция тук. Заместникобластният управител Севдалина Турманова отговори на въпроси свързани сквалификацията на кадри в региона. Интерес представляваше темата свързана свзаимодействието между бизнеса и образователните институции като възможност заподобряване на икономическата среда.

Австрия сподели своя положителен опит втази насока и подкрепи усилията на страната ни за преминаване към дуалнообразование. Бургас е един от 4-те града, в които пилотно ще бъде изграденИнтегриран професионален колеж. „Идеята на интегрирания колеж е да запълнинишата между средното и висшето образование, която съществува в момента, даподготвя квалифицирани кадри за туристическата индустрия“- допълни доц. д-рТурманова.            

През2015 г. делът на унгарските туристи посетили България е нараснал с 17 % спрямоминалата година. Данните съобщи Томаш Будай- търговско аташе към посолството наУнгария у нас. По думите му Бургас и региона са обект на все по-голяминвеститорки интерес от страна на държавата, която представлява. Положителнитенденции относно чуждестранните инвестиции в региона споделиха ипредставителите на Италия, Русия и Австрия.           

Желаниетона всички присъстващи е за в бъдеще сътрудничеството да продължи, като сезапази практиката за организиране на инвестиционни форуми, съдействащи за прекиконтакти между фирмите.           

Повреме на срещата присъства и зам.председателя на Българска стопанска камараГеорги Шиваров, Жорж Дерелиев и Видка Вълчева от ТИК- Бургас, Мирослав Тончев-главен директор на Българска индустриална асоциация.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега