Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Три дни джазът ще е в Бургас и Бургас ще е в джаза

Три дни джазът ще е в Бургас и Бургас ще е в джаза

Както знаете, фестивалът "Джаз в Бургас" стартира в петък с първите си две вечери.

Три дни джазът ще е в Бургас и Бургас ще е в джаза, но не е задължително да се ограничавате само в този музикален стил. Лято е, в града има куп готини заведения и клубове, които се стараят да предложат комфорт и интересни събития на своите клиенти. Както знаете, фестивалът "Джаз в Бургас" стартира в петък с първите си две вечери. 

Утре отварят за посетители вратите на фестивала на пясъчните скулптури. В експоцентър "Флора" се излюпиха първите пеперуди. Всички тези събития можете да посетите през деня. А вечерта ви очакват многобройните бургаски барове, клубове и ресторанти с вкусна храна. Вижте програмата на джаз уикенда ТУК!

Почитателите на музиката ще имат възможност да си подарят една незабравима джаз вечер в Бургас. Меломаните ще имат възможността да се докоснат до изкуството на известния пианист Васил Спасов и музикантите, които е поканил за своя проект - Димитър Льолев - саксофон, Михаил Иванов - бас, Атанас Попов - барабани. Концертът ще се състои на 18 юли от 20:00 ч. в Експозиционен център "Флора". 

Пред публиката ще бъде представен проектът Piece for Peace, включващ изцяло авторска музика. Парчетата преплитат в себе си елементи от американския и европейския джаз и повеждат слушателя в необятния свят на изкуството.

Пианистът Васил Спасов е сред най-интересните съвременни джаз артисти. Името му е познато отвъд границите на родината. Зад гърба си има участия на няколко континента. Излизал е на сцени в САЩ, Китай, Кувейт, Италия, Австрия, Германия, Белгия, Румъния, Гърция, Сърбия и др. Възпитаник е на престижния "Бъркли Колидж" в Бостън. Той е един от създателите на групата "Фънкалеро" (Funkallero). 

С Биг бенда на БНР си сътрудничи над 15 години като изпълнител и композитор. Работил е с редица родни и чужди музиканти, сред които Теодосий Спасов, Стоян Янкулов, Теодоси Стойков, Антони Дончев и много други. Васил Спасов е своеобразен вдъхновител за гласовитата Милица Гладнишка, която сама признава, че благодарение на него е обърнала поглед към джаза.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега