Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тръмп заплаши да спре финансирането на училищата, ако не отворят врати

Тръмп заплаши да спре финансирането на училищата, ако не отворят врати

Държавният глава на САЩ определи мерките за безопасност, издадени от подчинените му здравни власти, като "непрактични" и "твърде скъпи".

Американският президент Доналд Тръмп заплаши да спре финансирането на училищата, ако не отворят врати отново наесен. Държавният глава определи мерките за безопасност, издадени от подчинените му здравни власти, като "непрактични" и "твърде скъпи". Според него, с ограниченията и противоепидемичните мерки "опозицията се опитвала да попречи на предизборната кампания". Малко по-късно вицепрезидентът Майк Пенс заяви пред медиите, че Центърът по контрол на заразните болести подготвя нов пакет с препоръки към учебните заведения., предава АР.

Въпреки заплахите на Тръмп, училищата в Ню Йорк, например, вече заявиха готовност да провеждат присъствени занятия само два или три дни в седмицата. Всички останали часове щели да се провеждат дистанционно. Според изказване на кмета Бил де Блазио, по-голямата част от учебните заведения в мегаполиса не биха могли да посрещнат всичките си ученици на куп в безопасна среда и спазвайки мерките за дистанция и дезинфекция. Към момента в града публичните училища приемат 1.1 млн. възпитаници, което прави на практика невъзможна физическата дистанция в клас.

Губернаторът на щата Андрю Куомо вече коментира, че училищата ще отворят врати, когато опасността отмине. Той бе категоричен, че решението за това е изключително и само в компетенцията на щатските власти, не на президента. Именно това напомняне за правомощията му е предизвикало заплахата на Тръмп да повлияе на финансирането, коментират експерти. Макар че към момента няма никаква яснота дали е възможно подобно действие и как би било реализирано.

Към момента в САЩ има над 3.1 млн. доказани случая на Covid-19. Жертвите надвишават 134 хил.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега