Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Учен разкрива какви са тайните на древната ДНК и човешкото минало

Учен разкрива какви са тайните на древната ДНК и човешкото минало

„Малко теми пленяват нашето внимание така, както го прави темата за човешкия произход… Ако искате да разберете нашия произход през последните 100 000 години, тази книга предлага най-доброто и актуално обобщение.“Джаред Даймънд

 „Революцията на древнатаДНК“ – възможността за извличане на ДНК от древни кости – извежда на друго нивогенетичните изследвания на човешката история. Благодарение на нея ипоследвалите научни открития през последните две десетилетия учените успяха да попълнят някои от най-важните липсващи страници в човешката история ида се доближат до отговорите на въпросите за произхода на човечеството,останали енигма през вековете. 

Взабележителния научнопопулярен труд „Кои сме ние и как стигналидо тук“ един от най-изтъкнатите генетици в света Дейвид Райк успява дасъздаде богато, оригинално и пленително обобщение на човешката история и да разкриекаква е връзката на нашето ДНК с това на хора, живели преди 100 000 години. 

Кои са предцитена днешните европейски народи? Наистина ли милиони хора днес са преки потомцина Чингис хан? Има ли наистина разлика в отделните човешки групи и до колкоотговарят на истината традиционните стереотипи за расите и техния произход? 

Това са самоняколко от фундаменталните въпроси, на които Дейвид Райк дава отговор спомощта на новите методи за изследване на древна и съвременна ДНК. Проследявайки главната хроника на човешките вариации, какви са сходствата междунеандерталците – нашите далечни родственици – и съвременния човек, какви саособеностите на различните човешки групии къде расистките стереотипи бъркат,той прави цялостна реконструкция на събития от миналото. А достъпният език иувлекателния стил на книгата я прави подходяща както за непрофесионалничитатели, така и за специалисти. 

Сравнимапо значение и размах с книгите на автори като Ювал Ноа Харари и Ричард Докинс, „Кои сме ние и как сместигнали до тук“ предлага ясен и смайващ поглед от този невероятен прозорец към миналото– към събитията, формирали нашето пъстро, взаимосвързано човешко семейство,и  връзката на всеки един от нас  не само с над седемте милиардадуши, които живеят на земята, но и с още по-големия брой хора, населяващиминалото и бъдещето ни. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега