Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Основно ремонтирани са 33 км от Айтоския проход

Основно ремонтирани са 33 км от Айтоския проход

Ремонтирани са 6 мостови съоръжения, сред които са мостът над яз. „Цонево“, над р. Камчия и р. Гермето. Разширен и укрепен е скалният тунел в близост до с. Билка, който е в експлоатация от 1936 г. В участъци от пътя са възстановени или надстроени укрепителните стени.

Основният ремонт на над 33 км от Айтоския проход - път ІІІ-208 Провадия – Дъскотна приключи с издаването на разрешение за ползване, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Пътят е най-удобната и кратка връзка за шофьорите от Варненска област с автомагистрала „Тракия“. Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Инвестицията е за над 23,5 млн. лв.            

Основният ремонт на трасето бе разделено на два лота - 29 и 30.            

В лот 29 са рехабилитирани 16.749 км от третокласния път. Основно ремонтирана е отсечката от км 49+184 до км 65+933 в областите Бургас и Варна. Началото на участъка е от моста над язовир „Цонево“ при 49-ти км, а краят е при 65-ти км, недалеч от с. Вишна в област Бургас. При изпълнението на обекта е изградена нова конструкция на местата с недостатъчна носимоспособност, положена е нова асфалтобетонова настилка, възстановяване на банкетите и откосите на пътя. За оптимално отводняване на настилката са изградени нови облицовани окопи и бетонови бордюри. Отсечката е с нови ограничителни системи, пътни знаци и хоризонтална маркировка.            

Ремонтирани са 6 мостови съоръжения, сред които са мостът над яз. „Цонево“, над р. Камчия и р. Гермето. Разширен и укрепен е скалният тунел в близост до с. Билка, който е в експлоатация от 1936 г. В участъци от пътя са възстановени или надстроени укрепителните стени.            


Снимка: АПИ

               

Втората част от рехабилитирания път (лот 30) е с дължина 16.816 км. Той започва преди кръстовището за с. Вишна (при км 65+932), преминава през с. Дъскотна, а краят е на 59 м преди кръстовището с път ІІІ-2085 Руен - Просеник (при км 82+749). Отсечката е с нова асфалтова настилка и подобрено отводняване, пътни знаци, хоризонтална маркировка и ограничителни системи. Ремонтирани са три мостови съоръжения - над Казан дере, над Сазла дере и над река Ябълчевска.            

     


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега