Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Училищата ще могат сами да сключват договори за ремонти през лятото

Училищата ще могат сами да сключват договори за ремонти през лятото

Училищата ще могат сами да сключват договори за ремонти, което ще ускори процедурите и ще позволи дейностите по обновление и освежаване на сградите да се провеждат по време на лятната ваканция. Това стана възможно след като правителството актуализира Националната програма „Модернизация на материалната база в училище”.

Училищата ще могат сами да сключват договори за ремонти, което ще ускори процедурите и ще позволи дейностите по обновление и освежаване на сградите да се провеждат по време на лятната ваканция. Това стана възможно след като правителството актуализира Националната програма „Модернизация на материалната база в училище”.

Националната програма, одобрена през април е с общ бюджет 44 051 110 лв. и включва три модула – „Подобряване на училищната среда”, „Достъпна архитектурна среда” и „Осигуряване на транспорт до училищата”. С актуализацията се допуска дейностите по първите два модула да бъдат реализирани от МОН или от самите училища по реда на Закона за обществените поръчки (ЗОП).

Това ще позволи ремонтите на стойност, попадаща под праговете за провеждане на процедури съгласно чл. 14 от ЗОП, да бъдат възложени от училищата и реализирани през лятната ваканция. Досегашният ред – провеждане на открити процедури, създава редица затруднения, произтичащи от спецификата на част от дейностите, включени в обхвата на програмата.

Досегашният регламент предполагаше стартиране на строителството не по-рано от октомври 2014 г., което елиминира единствената възможност строителните дейности да се реализират през лятната ваканция, когато училищните сгради са свободни.

Освен това, възможността училищата да бъдат възложители по реда на ЗОП ще доведе до по-голяма ефективност при изпълнение на ремонтите и до по-качествен контрол при самото изпълнение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега