Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ултрамодерен лазер лекува големи бъбречни камъни в УМБАЛ „Дева Мария“

Ултрамодерен лазер лекува големи бъбречни камъни в УМБАЛ „Дева Мария“

Лазерът е на разположение на Клиниката по урология на университетска болница „Дева Мария“ вече почти месец и с него успешно се лекуват големи бъбречни камъни и увеличени простатни жлези.

Пореден пациент с огромен камък в бъбрека си отиде вкъщи ден след безкръвна и щадяща операция в университетска болница „Дева Мария“, съобщават от лечебното заведение. Операцията на камъка с размер над 2 см е извършена с единствената по рода си в Бургас лазерна система CYBER HO 100 Quanta Systems, която специалистите определят като една от най-добрите в света за разбиване на камъни в бъбреците и безкръвно лечение при уголемена простата. 

Лазерът е на разположение на Клиниката по урология на университетска болница „Дева Мария“ вече почти месец и с него успешно се лекуват големи бъбречни камъни и увеличени простатни жлези.

„Всеки специалист иска да работи с добра техника и затова няма как да скрия възхищението си от новата ни система. Успяваме да разбием големи камъни под две минути, както беше и в случая. Цялата операция продължи едва 20 минути. Ако трябва да правя сравнение, със стандартен лазер същият камък се разбива за около час, а престоят на пациента в операционна е почти 2 часа. И да не пропусна една от много важните характеристики на лазера- той може да разбива всички по вид камъни, без значение къде се намират-  дали са в пикочен мехур, уретер или бъбрек“ обяснява урологът д-р Кристиян Василев.

Той бе част от операционния екип, ръководен от проф. д-р Калоян Давидов, едно от най-големите имена в българската урология, който от няколко месеца успешно си партнира с университетска болница „Дева Мария“.В последните години Клиниката по урология на университетска болница „Дева Мария“ постепенно се превърна в най-предпочитаното място за решаване на урологични проблеми в Източна България. Големите инвестиции в най-модерната апаратура и привличането на най-добрите уролози в България доведе до тласък на дейността и днес в Бургас се предлагат едни от най-модерните и атравматични методи за разбиване на камъни в бъбреците.и за лечение на проблеми с простатата. 

В Клиниката преглеждат нейният началник д-р Дичо Калоянов, специалистите по урология д-р Кристиян Василев и д-р Мария Часовникарова, д-р Ива Михова. Тук може да бъде направена и консултация с началника на Клиниката по урология в „Аджибадем Сити Клиник болница Токуда“ проф. д-р Калоян Давидов, който веднъж месечно преглежда в Бургас. Проф. д-р Калоян Давидов преглежда в университетска болница „Дева Мария“ на 16 юли. За запазване на час: 056 89 62 62 или онлайн. Часовете са ограничени!
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега