Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

УМБАЛ Бургас кани кръводарители и техни приятели за акция КПП

УМБАЛ Бургас кани кръводарители и техни приятели за акция КПП

Началният час е 8 ч. и УМБАЛ Бургас призовава бургазлии и техни приятели да се включат.

Акция КПП - "Кръводари и приятел покани" ще се проведе в Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас утре, 3 юли 2024 г. Идеята е на зам.-директора на болницата д-р Светослав Тодоров, неврохирург и редовен кръводарител, който първи ще даде старт утре със свои приятели. Целта на акцията е всеки, който се включи, да покани и приятел. Така освен, че ще се помогне на непознати хора в нужда, идеята за доброволно и безвъзмездно кръводаряване ще се разпространи сред повече хора. Началният час е 8 ч. и УМБАЛ Бургас призовава бургазлии и техни приятели да се включат. 

Лятото е сезонът, в който Бургас става притегателен център за много български и чуждестранни туристи и населението на областта нараства до 2 млн. души. За съжаление точно през този сезон се увеличават и пътно-транспортните произшествия, постоянен остава броят на операциите и ражданията, както и броят на хората със заболявания, налагащи редовно кръвопреливане. Ако всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години дарява кръв редовно два пъти в годината, призивите за спешни акции за нуждаещи се драстично ще намалеят.

Освен ползата за организма на кръводарителя, той получава 2 дни платен отпуск. Вече е в сила и решението на Общински съвет - Бургас за поощрение дарителите с ваучер за безплатно посещение на един от трите най-желани туристически атракции в Бургас - остров "Света Анастасия", Ченгене скеле, Акве калиде. Ваучерите се получават в Туристическия информационен център (срещу сградата на общината) при представяне на бележката, която Отделението по трансфузионна хематология издава на кръводарителите. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега