Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Условна присъда получи бизнесмен за неплатени данъци

Условна присъда получи бизнесмен за неплатени данъци

Бургаският апелативен съд потвърди решението на Окръжен съд Сливен, с което бизнесмен е осъден на 2 години и половина условно заради неплатени данъци. Наказанието му е отложено с 5 години изпитателен срок. Освен това, съдът конфискува лек автомобил и недвижим имот, собственост на осъдения сливенлия.

Бургаският апелативен съд потвърди решението на Окръжен съд Сливен, с което бизнесмен е осъден на 2 години и половина условно заради неплатени данъци. Наказанието му е отложено с 5 години изпитателен срок. Освен това, съдът конфискува лек автомобил и недвижим имот, собственост на осъдения сливенлия.

Според съдебния акт, едноличният търговец избегнал плащане по Закона за данък добавена стойност в размерна 35 797,32 лв. – особено големи размери. Томов е признат за виновен също, чепрез периода от 14.07.2009 г. до 31.03.2010 г., е избегнал плащането на данъчни задължения по ЗДДС иЗКПО в размер на 173 149,83 лв. – особено големи размери.

При повторната проверка на присъда Апелативенсъд – Бургас установи, че Томов не разполага с документи, които да установят,стоките и материалите, закупени с обсъжданите по делото фактури, да са били вложенив дейности, осъществявани от фирмите му. Съдът коментира, че като данъчно задължено лице, Томов ебил длъжен да се убеди в истинността на изготвените от счетоводителя мусправки-декларации, и тогава да ги подпише.

Действията на подсъдимия попредоставяне на невярна информация, сочат, че той е целял неплащане на данъчнизадължения, съответно приспадане на неследващ се на фирмите му данъчен кредит,както и заплащане на по-нисък размер корпоративен данък.           

Апелативен съд – Бургас смята,ченаложените на Томов наказания са справедливи и не се налага тяхното намаляване.Съдът намира за по-висока от характерната обществената опасност на извършенотоот него престъпление предвид високите размери на укритите данъци. Това иниската степен на обществена опасност на подсъдимия като личност, доброто муиме в обществото на коректен търговец, липсата на предишни нарушения и т. н. сабили правилно отчетени от Окръжен съд – Сливен.           

Същевременно Апелативен съд – Бургасприема, че ще бъде неправилно да се намалят наложените на Томов наказания, защотобиха били прекалено ниски и не биха въздействали превъзпитателно на него, нитовъзпиращо за другите членове на обществото.           

Решението на Апелативен съд – Бургасподлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега