Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Условна присъда за нападение над полицаи

Условна присъда за нападение над полицаи

Наказание 3 години условно лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок наложи Районен съд Бургас на Тодор Пенчев. Той бе признат за виновен в това, че на 20.10.2014 г. около 15 ч. пред паркинг в жилищен комплекс извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправил към двама полицейски служители обидни думи, като действията са съпроводени със съпротива срещу орган на властта, която се изразява в блъскане и събаряне на земята на двамата полицаи, за да избегне поставянето на белезници.

Наказание3 години условно лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок наложи Районенсъд Бургас на Тодор Пенчев. Той бе признат за виновен в това, че на 20.10.2014г. около 15 ч. пред паркинг в жилищен комплекс извършил непристойни действия,грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото –отправил към двама полицейски служители обидни думи, като действията сасъпроводени със съпротива срещу орган на властта, която се изразява в блъсканеи събаряне на земята на двамата полицаи, за да избегне поставянето на белезници.В съвкупност с посоченото деяние той причинил и леки телесни повреди на дваматаслужители на реда.

Чрез удар в областта на гърдите и последвало падане наземята, причинил лека телесна повреда на младши автоконтрольор, изразяваща се вдраскотини и охлузване на крайниците, оток и болка в областта на ляватапредлакетница, довели до болка и страдание. Чрез събаряне на земята причиниллека телесна повреда на другия автоконтрольор, изразяваща се  в охлузване на горния десен клепач, довело доболка.            

Представителятна Районна прокуратура Бургас пледира, че обвинението е доказано със представенитеот досъдебното производство и събраните в съдебното следствие доказателства.Държавният обвинител поиска на Пенчев да бъде наложено наказание 2 годинилишаване от свобода, чието изтърпяване да се отложи за срок от 4 години.            

Според защитникане било установено какви непристойни действия е извършил подзащитният му и пледиратой да бъде оправдан. Алтернативно бе поискано условно наказание. Пълномощникътпредположи, че когато Пенчев е посегнал да представи документите си запроверка, служителите на реда са помислили, че може да извади нещо друго. Затовасе е наложило да употребят физическа сила. След това подсъдимият не позволил даму поставят белезници. Защитата допуска, че при възникналата борба между Пенчеви служителите на реда, и падането им на земята, те може да са се охлузили.           

Пресцентърътуточнява, че според обвинителния акт двамата служители изпълнявали задължениятаси по контрол на движението в района на кръстовище в гр. Бургас и около 14,50ч. единият подал сигнал за спиране на приближаващ се автомобил. Водачът обачезавил по друга улица, с което се насочил към другия полицай. Той също му подалзнак за спиране, но автомобилът продължил движението си направо, а служителятна реда отскочил, за да избегне удара. Колата рязко се отклонила и навлязла внасрещното платно.

Двамата полицаи започнали издирването й и я намерили напаркинг между блоковете в квартала. Тя била паркирана така, че затрудняваладвижението. Затова служителите на реда извикали репатриращ автомобил. Докато сеподготвяло отстраняването й от паркинга, пристигнали Пейчев и свидетелка поделото. Когато му поискали документите за проверка, възникнала разправия междунего и служителите на реда. Присъдатана Районен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега