Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Условна присъда за началник на Общинската служба земеделие в Руен

Условна присъда за началник на Общинската служба земеделие в Руен

Присъдата е резултат от сключено между прокуратурата и обвиняемия споразумение.

Наложихаусловно наказание от 12 месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което еотложено с изпитателен срок от 3 години, спрямо началник на Общинскаслужба земеделие в Руен. Обвиняемият е лишен от право да заема длъжността началник на Общинската служба по земеделие за срок от 3 години.

Присъдата е резултат от сключено между прокуратурата и обвиняемия споразумение. Тойе признал вината си за това, че е регистрирал 30 броя парцели, собственост на Община Руен, катотакива отдадени под наем на друго лице. Деянието е извършено на 18-и май 2017г. вс.Руен, обл. Бургас.

Подсъдимият е регистрирал посочените имоти в интегрирана системаза администриране и контрол, като въвеждайки информацията, не е изпълнилслужебните си задължения, тъй като имотите в действителност не са били отдаденипод наем на друго лице.

С действията си началникът на ОСЗ е целял да набави облага – суматаот 121 710 лв. (земеделскисубсидии), която да бъде изплатенана трето лице, въз основа на представена невярна информация, че той е наемател нагорепосочените 30 имота. Престъплението е квалифицирано по чл.282, ал.2,предл.2, вр.ал.1 от НК.

Споразумението,което е одобрено от Окръжен съд – Бургас, е окончателно и има сила на влязла взаконна сила осъдителна присъда.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега