Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Утре е крайният срок за подаване на данъчните декларации

Утре е крайният срок за подаване на данъчните декларации

Утре изтича крайният срок за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите. Тази година кампанията бе удължена, тъй като 30-и април се падна в съботата преди Великден. Крайната дата бе определена за 3-ти май. В същия срок трябва да бъде заплатен и дължимият данък за довнасяне.

Утре изтича крайният срок за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите. Тази година кампанията бе удължена, тъй като 30-и април се падна в съботата преди Великден. Крайната дата бе определена за 3-ти май. В същия срок трябва да бъде заплатен и дължимият данък за довнасяне.

Начините да подадете декларацията си са три: на място в НАП, по пощата с препоръчано писмо с дата на пощенското клеймо не по-късно от 3 май 2016 г., или по електронен път, с безплатния ПИК, издаван в произволно избран офис на приходната агенция. При превод на пари към бюджета се попълва кодът за вид плащане - 11 00 00 „Данъци и други приходи за централния бюджет“.

40 000 души все още не са подали годишна декларация, предават от Нова телевизия. В последния ден от данъчната кампания е възможно в клоновете на Приходната агенция да се извият и опашки, но данъчните обещават стриктна организация по приемането на данъчните декларации.

Всяко предприятие или самоосигуряващо се лице, което изплаща на физически лица доходи извън тези по трудов договор и е задължено да удържа данък, трябва да подаде декларация за дължими данъци в срок до 3-ти май.

Декларацията за дължими данъци (образец 4001) се представя в НАП и за окончателните данъци, удържани върху доходите на чуждестранни физически лица у нас (например върху възнаграждения за услуги, неустойки, обезщетения, стипендии за обучение в България, доходи от лихви и други), както и за окончателните данъци върху доходите от дивиденти и др., дължими от местни и чуждестранни физически лица.

Формулярът се подава и за данъци при източника по Закона за корпоративното подоходно облагане, като например данъци върху дивидентите и ликвидационните дялове в полза на чужди фирми и местни дружества, които не са търговци, включително общините.

Утре изтича и срокът за подаване на декларация образец 6 “Данни за дължими вноски и данък по чл. 42 ЗДДФЛ” от самоосигуряващите се лица.  Това е и срокът, в който самоосигуряващите се лица са задължени да представят таблица 1 и  таблица 2 от Справката за окончателния размер на осигурителния доход към данъчната декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ за 2015 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега