Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В детските градини се подготвят да отбележат 6 февруари – Ден на Освобождението на Бургас

В детските градини се подготвят да отбележат 6 февруари – Ден на Освобождението на Бургас

Детските градини ще получат грамоти и специален албум с архивни снимки, осигурен от Община Бургас, който ще им бъде в помощ при провеждане на занятията по краезнание.

Децата от групите в детските градини, където се изучава краезнание, се подготвят за празника „Аз обичам Бургас“. Той е посветен на 144 години от Освобождението на града от османско иго. Полезният урок е част от дейностите в общинската учебна програма по краезнание. Той се организира от ЦПЛР-Бургас, а целта е малчуганите още в ранна възраст да придобиват знания за миналото на града и в тях да се възпитава принадлежност и любов към родното място.

Малчуганите от 3-та и 4-та група, разделени на отбори, ще разпознават картини и думи, свързани с историята на България, исторически и културни забележителности на град Бургас и ще разказват за тях, както и за бележити личности, свързани с Освобождението на града и неговото развитие. В края на празника е най-емоционалният момент – участниците ще покажат колко добре могат да рецитират стихове, посветени на Родината, да танцуват и пеят. Детският празник ще протече по график през целия месец февруари, при спазване на всички епидемиологични мерки във връзка с Ковид - 19. Колективите няма да се смесват. Всяка детска градина ще организира собствена програма в своята си сграда.

Детските градини ще получат грамоти и специален албум с архивни снимки, осигурен от Община Бургас, който ще им бъде в помощ при провеждане на занятията по краезнание.

График за провеждане на детския празник „Аз обичам Бургас“, посветен на 6 февруари - Освобождението на Бургас, може да видите в сайта на общината.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега